Ziņas

Bentley atsvaidzinājis Bentayga SUV - moderns dizains un jaunas tehnoloģijas

Modernizētais Bentley Bentayga
Vairāk vietas salonā un greznāks aprīkojums
Zem motora pārsega 550 ZS V8

Uzlabojumu rezultātā Bentayga mainījis savu izskatu, ieguvis jaunas tehnoloģijas un paplašinājis brīvo vietu salonā, vienlaikus atvadoties no unikālā W12 dzinēja. Eksterjerā nozīmīgākais jaunievedums ir “Matrix” radiatora režģis, kas ir lielāks un par 30 mm augstāks, kā arī jauni LED “Matrix” lukturi. Pateicoties kristāla dizainam, lukturi liks pievērst uzmanību pat tad, kad tie nebūs ieslēgti.

Tāpat pārveidots ir arī motora pārsegs, bagāžnieka augšpusē vietu atradis apjomīgs spoileris, bet aizmugurējā numurzīme tagad atrodas uz bampera, atvēlot bagāžas nodalījumu greznam “Bentley” uzrakstam.

Priekšējo spārnu forma ir nedaudz izmainīta, lai vizuāli paplašinātu Bentayga priekšējo daļu. Tāpat par 20mm platāka kļuvusi arī aizmugures ass, 22 collu riteņiem atrodoties vēl tālāk vienam no otra.  

Izmaiņas nav raksturojamas kā radikālas. Tās drīzāk radītas ar nolūku, lai Bentayga vairāk līdzinātos gados jaunākajiem modeļiem – Continental GT un Flying Spur. Piemēram, Continental GT ietekme redzama aizmugures 3D LED lukturu dizainā.

Izmaiņas skārušas arī interjeru. Ergonomiski priekšējie sēdekļi, pārveidota centrālā konsole, jauns stūres dizains un vēl vairāk uzlabota salona apdares kvalitāte. Jaunās formas aizmugures sēdekļi tagad aprīkoti ar ventilāciju, vienlaikus nodrošinot arī aizmugurē sēdošo ceļgaliem papildus 100mm brīvas vietas. Lai aizmugures pasažieri varētu kontrolēt izklaides un komforta funkcijas, jaunajam aprīkojumam pievienots arī 5,0 collu skārienjūtīgais ekrāns.

Līdzšinējā multimediju sistēma bija jau visai novecojusi, tāpēc tā aizstāta ar augstas izšķirtspējas 10,9 collu displeju. Ierastā instrumentu paneļa vietā turpmāk varēsim redzēt digitālo risinājumu, ko papildina arī head-up displejs.

Standarta audio sistēmai būs 12 skaļruņi un 790W, bet īpašajā Naim izpildījumā - 20 skaļruņu 1780W akustikas sistēma.

Ņemot vērā to, ka Bentley atteicies no masīvā W12, pircējiem tiks piedāvāts jau šobrīd izmantotais 550 ZS jaudīgais 4,0 litru V8. Lai uzlabotu degvielas ekonomiju, benzīna dzinējs mazas slodzes apstākļos atslēgs pusi no cilindriem. Vēlāk klāstam pievienosies arī V6 plug-in jeb spraudņa hibrīds.

Arī turpmāk Bentayga būs pieejams četru, piecu un septiņu sēdvietu versijās.

Modernizētā Bentayga cenas vēl nav paziņotas, taču sagaidāms, ka sākuma cena būs lielāka nekā pašreizējai SUV versijai.

Bentayga ir viens no svarīgākajiem Bentley modeļiem. Kopš tā nonākšanas tirgū 2015. gadā pasaulē pārdoti vairāk nekā 20 000 luksusa SUV eksemplāru.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.