Ziņas

Bentley Mulsanne atdzims elektriskā GT veidolā

Potenciālais Mulsanne pēctecis
Bentley flagmanis kļūst elektrisks
Līdz 2030. gadam plānots izlaist 5 elektroauto modeļus

Līdz ar šīs desmitgades beigām gaidāma pavisam jauna Bentley Mulsanne versija, kas aizsāks britu zīmola elektrisko ēru.

Jaunais flagmanis būs daļa no nesen izziņotās Bentley stratēģijas "pieci piecos” - laikā no 2025. līdz 2030. gadam uzņēmums laidīs klajā piecus elektriskos modeļus.

Pirmais no šiem automobiļiem, kura pirmizrāde gaidāma jau šogad, tiek dēvēts par Mulsanne aizstājēju, jo tas būs dārgākais modelis markas klāstā (līdzīgi kā savulaik bija Mulsanne), taču tā virsbūves proporcijas būs krasi atšķirīgas. Šoreiz tas būs mazāks un augstāks, bet zem grīdas tiks novietoti akumulators.

Līdz 2030. gadam modeļu klāsta augšgalā būs jauns flagmanis, kura cena ievērojami pārsniegs kādreizējā Mulsanne cenu. Tas ļaus Bentley vēl labāk nostabilizēties super-luksusa segmentā, nodrošinot augstu peļņu un individualizācijas iespējas, ko sagaida šādu auto pircēji.

Pēdējais Mulsanne izbrauca no Bentley rūpnīcas 2020. gada jūnijā, tādējādi noslēdzot 11 gadus ilgušo modeļa ražošanas ciklu, kura laikā tika saražoti vairāk nekā 7300 eksemplāru. Tā bija arī pēdējā mašīna ar Bentley 6,75 litru V8 dzinēju, kas ir visilgāk ražotais V8 dzinējs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.