Ziņas

Lietuva nākamgad plāno ieviest papildu nodokli vidi piesārņojošiem auto

Lietuva ieviesīs jaunu nodokli videi nedraudzīgām automašīnām
Lietuvai pašlaik ir viens no vispiesārņojošākajiem autoparkiem Eiropā
Cer arī stimulēt videi draudzīgāku auto iegādi

Lietuva nākamgad plāno ieviest papildu nodokli vidi piesārņojošiem transportlīdzekļiem - taču mūsu kaimiņvalsts finanšu ministrs paudis pārliecību, ka ir nepieciešami ne tikai nodokļi, bet arī pamudinājumi, lai autovadītāji izvēlētos videi draudzīgākus auto.

"Ir jāpiemēro risinājumi, lai pamudinātu pāriet uz mazāku piesārņojumu radošiem automobiļiem, un jānosaka konkrēts reģistrācijas nodoklis, lai mudinātu īpašniekus pārdot savus transportlīdzekļus, kas rada piesārņojumu. Domāju, ka tāds komplekts sniegtu rezultātu," tā ministrs teica intervijā ziņu radiostacijai "Žinu radijas".

Viņš arī norādīja, ka Lietuvai pašlaik ir viens no vispiesārņojošākajiem   autoparkiem Eiropas Savienības dalībvalstu vidū. Tāpēc starptautiskās organizācijas jau gadiem ir ieteikušas Lietuvai ieviest nodokli piesārņojošām automašīnām.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?