Ziņas

Lielākais Mazda jaunums šogad – elektriskais MX-30 ieradies Latvijā

Mazda pirmais elektroauto
Iespaidīgs dizains
Jau pieejams Latvijā

MX-30 aprīkots ar brīvā stila durvīm, kam nav vidējā statņa, bet ir speciāli izveidotas durvju viras. Priekšējās durvis iespējams atvērt uz priekšu pat 82 grādu leņķī, bet aizmugurējās – 80 grādu leņķī uz aizmuguri.

Plašais atvērums atvieglo iekāpšanu un izkāpšanu no automobiļa neatkarīgi no tā, vai sēžat priekšā vai aizmugurē.

Priekšējiem sēdekļiem uzstādīta īpaša iekāpšanas sistēma, kas ar vienu pieskārienu paliec atzveltni uz priekšu, vienlaikus pastumjot uz priekšu arī pašu sēdekli. Bagāžas nodalījuma ietilpība 366 litri.

Instrumentu panelī integrēts 7 collu TFT LCD ekrāns, kurā tiek attēlota būtiskākā brauciena informācija. Viduskonsolē tiek uzstādīts 8,8 collu multimediju ekrāns. Saturs šajā divu ekrānu konfigurācijā tiek attēlots tādā šriftā kā citos ekrānos, tādējādi saglabājot nemainīgu salona vizuālo koptēlu.

MX-30 iespējams sakomplektēt ar vienu no divām audiosistēmām – Mazda Harmonic Accoustics vai papildaprīkojumā pieejamo divpadsmit skaļruņu Bose Premium audiosistēmu.

Kopā ar MX-30 tiek prezentēta arī jaunā elektriskās piedziņas tehnoloģija jeb e-Skyactiv. Lielāko 107 kW / 145 ZS jaudu un 207 Nm griezes momentu ģenerējošais, ar priekšējo riteņu piedziņu aprīkotais MX-30 attīstīs paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h vien 9,7 sekundēs.

Tā riteņus griež ar ūdeni dzesējams motors kopā ar 355 V litija jonu akumulatoru sistēmu, kas ģenerē 35,5 kWh jaudu. Izlietojot 19 kWh / 100 km (kombinētajā WLTP ciklā), pilsētai paredzētais MX-30 ar vienu uzlādi var nobraukt 200 km. Mazda kopā ar sadarbības partneriem veica pētījumu, kura laikā tika noskaidrots, ka pasaules iedzīvotāji ar automobili dienā vidēji nobrauc 48 km.

Jauno Mazda MX-30 jau iespējams izmēģināt un pasūtīt Latvijā esošajās Mazda pārstāvniecībās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?