Ziņas

Kā pareizi pārvadāt bērnus automašīnā?

Pareiza bērnu piesprādzēšana - mazo dzīvības ķīla
Īpaša Valsts policijas akcija
Ceļojošā kampaņa aptvers Rīgu, Valmieru un Liepāju

Daudzi autovaditāji ikdienā ved bērnus - uz bērnudārzu, skolu, vai citur, turklāt - ne tikai savējos bērnus vien. Taču kamēr šī ir vispārzināma patiesība, ne visiem ir viens un tas pats viedoklis par to, kā rūpēties par mazo pasažieru drošību. Tāpēc Valsts policija ir uzsākusi informatīvo kampaņu par bērnu pareizu pārvadāšanu automašīnā.

Kampaņas laikā policija apmeklēs Rīgu, Valmieru un Liepāju, organizējot dažādas informatīvas aktivitātes. Policijas pieredze liecina, ka joprojām notiek negadījumi, kuros bērni cieš tāpēc, ka nav bijuši piesprādzēti vai iesēdināti bērnu sēdeklītī.

Pasākumos būs iespēja ne tikai saprast kāpēc tas jādara un kā to darīt, bet arī  nofotografēties ar Valsts policijas tēlu Runci Rūdi. Māmiņām, kas uzskata ka mazo piesprādzēt nevajag, jo "var taču stingri turēt rokās", būtu ieteicams izmēģināt simulatoru, kas inscenē nelielu sadursmes efektu un uzskatāmi demonstrē sajūtas, kas rodas ceļu satiksmes negadījuma laikā.





Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?