Ziņas

Mazda MX-30 elektroauto jau var pasūtīt

Mazda laiž klajā pirmo elektroauto
Mazda MX-30 ar virkni jaunu tehnoloģiju
Pasūtīt var jau tagad, piegādes nākamgad

Tokijas autoizstādē prezentēts Mazda pirmais elektromobilis MX-30, kuru faktiski pie zīmola pārstāvjiem var pasūtīt jau tagad.

No ekoloģiskiem materiāliem ražotajam automobilim ir unikāla dizaina durvis un kompakta baterija, ar kuru ražotājs sola vismaz 200 km nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi. Tātad - ievērojami lielāku, nekā vidējais Eiropas autovadītāju nobrauktais attālums dienā (48 km).

Stāstot par modeli Mazda MX-30, kas dīleru salonus sasniegs 2020. gada otrajā pusē, uzņēmuma Mazda Motor Europe prezidents un ģenerāldirektors Jasuhiro Aojama uzsver: “Dizaineri un inženieri izvirzīja ļoti skaidrus mērķus – šī automobiļa dizainam jābūt īpašam. Turklāt automobiļa vadīšanai jābūt patīkamai, t. i., tai jāgarantē visiem Mazda automobiļiem raksturīgais vadīšanas baudījums, un, būtiskākais, šim automobilim visā tā ekspluatācijas laikā jāgarantē sevišķi mazs emisiju daudzums". 

Ņemot vērā to, kā autovadītājs pēc salonā dzirdamās dzinēja skaņas bieži vien nosaka dzinēja griezes momentu un automobiļa ātrumu, Mazda inženieri  MX-30 ierīkojuši audiosistēmu, kas imitē dzinēja iekšdedzes radīto skaņu.

Īpašs Kodo dizains

Tāpat kā citos jaunākajos Mazda modeļos, arī MX-30 dizainā ievērots princips “mazāk ir vairāk”. Salona apdarē izmantoti ekoloģiski materiāli, piemēram, dabīgās ādas vietā piedāvājam izvēlēties mākslīgo ādu. Centrālā mantu nodalījuma apdarē izmantots ekoloģisks korķa materiāls.

Durvju apdarei izmantota viela, kas nākusi no pārstrādāta polietilēna tereftalāta (PET), bet atsevišķi sēdekļu pārvalku varianti ir pašūti no Mazda pašu radītā Black Denim materiāla, kura sastāvā gandrīz 20 % ir pārstrādātu tekstiliju.

Mazda saīsinājumu MX izmanto vairākiem saviem produktiem, kas projektēti ar nolūku izaicināt tobrīd automobiļu rūpniecībā iesakņotus nosacījumus, piemēram, rodsteram  MX-5.

Mazda MX-30 specifikācijas

Mazda MX-30 elektroauto jau var pasūtīt vairākās ES valstīs. Dīleru salonus tas sasniegs 2020. gada otrajā pusē.

Virsbūves veids

Pilsētas visurgājējs (SUV)

Sēdvietu skaits

5

Kopējais garums × kopējais platums × kopējais augstums

4395 mm × 1795 mm × 1570 mm

Riteņu bāze

2655 mm

Dzinējsistēma

e-SKYACTIV

Priekšējā piekares sistēma

MacPherson veida

Aizmugurējā piekares sistēma

Torsiona

Stūres sistēma

Zobstieņa mehānisms

Bremzes (priekšējās, aizmugurējās, kontroles sistēma)

Ventilējami diski, viengabala diski, reģenerācijas bremžu sistēma

Riteņu izmērs

215/55R18

Baterija

Veids

Litija jonu baterija

Elements

Prizmas

Kopējais spriegums

355 V

Kopējā jauda (baterijas tilpums)

35,5 kWh

Dzinējs

Veids

Maiņstrāvas (AC), sinhronais

Dzesēšanas sistēma

Dzesēšana ar ūdeni

Uzlādēšana

Pastāvīgā strāva (DC)

COMBO specifikācijas

Maiņstrāva (DC)

Lielākā ieejas jauda 6,6 kW


 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?