Ziņas

Sākusies pieteikšanās ekorallijam

13. jūlijā startēs miles ekorallijs
Pieteikšanās ekorallijam līdz 10. jūlijam
Visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai

13. jūlijā Ādažu Circle K DUS tiks dots starts jau devītajam miles® ekorallijam, kas ļaus cīnīties par ekonomiskāko braucēju titulu, to apvienojot ar Latvijas pilsētu un dabas iepazīšanu. Pieteikšanās braucienam iespējama līdz 10. jūlija plkst. 17.00.

Šogad ekonomiskās braukšanas iemaņas tiks pārbaudītas aptuveni 300 km garā maršrutā Ādaži – Valmiera – Cēsis – Saulkrasti, kur visas dienas garumā dalībniekiem būs iespēja sacensties kontrolpunktu meklējumos, vienlaikus finišā nosakot, kura komanda uzdevumu veikusi ar viszemāko degvielas patēriņu.

“Šajā sezonā radikāli mainīts ekipāžu iedalījums,“ uzsver viens no organizatoriem un Drošas Braukšanas Skolas apmācību vadītājiem Edmunds Ozolnieks. “Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, esam pārskatījuši noteikumus un šoreiz dalībnieki objektīvi tiks dalīti nevis pēc motora tilpuma principa, bet gan grupās pēc tā jaudas.”

Ekipāžas tiks sadalītas sešās klasēs pēc automobiļa jaudas un degvielas veida: benzīns/dīzelis; līdz 100 kW, 101 – 150 kW un virs 150 kW. Katras klases pirmo trīs vietu ieguvēji saņems Circle K un Drošas Braukšanas skolas dāvanu kartes: secīgi 250, 100 un 50 EUR vērtībā.

“Ekorallijs ir lieliska iespēja uzlabot savas ekonomiskās braukšanas iemaņas tepat Latvijas ceļos un gūto pieredzi izmantot, lai turpmāk samazinātu degvielas patēriņu arī savos ikdienas maršrutos,” dalībnieku ieguvumu uzsver Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs. 

miles® ekorallijs ir foto orientēšanās brauciens, kurā pirms starta dalībnieki saņems karti ar atzīmētiem punktiem un foto kartes ar objektiem, kas ceļā jāatrod. Ierobežotā laika posmā dalībniekiem jāsaplāno savs maršruts, jāatrod objekti, veicot pēc iespējas īsāku distanci un braucot ekonomiski, turklāt arī laikā jāfinišē. Par katru atrasto un nofotografēto punktu tiks atskaitīti 0,05 l no kopējās patērētās degvielas, bet par katru kavēto minūti laika kontroles punktos tiks pieskaitīts 0,1 l degvielas. Lai izvairītos no situācijas, ka dalībnieks veic tikai distanci, nemeklējot punktus, ekipāžai obligāti jāatrod vismaz 10 punkti, lai rezultāts tiktu ieskaitīts. 

Ekipāžai, vismaz divu cilvēku sastāvā, ir jābūt aprīkotai ar foto kameru un izņemamu atmiņas karti vai iespēju - pievienot atmiņas karti datoram.

Pieteikšanās 2019. gada Circle K miles® ekorallijam iespējama līdz 10. jūlija plkst.17.00, sūtot pieteikumu ar ekipāžas dalībnieku vārdiem/uzvārdiem, telefona numuriem, automašīnas marku, degvielas veidu, kā arī motora jaudu kW uz e-pastu info@dbs.lv. Pēc pieteikuma saņemšanas dalībnieki saņems rēķinu par dalību sacensībās.

Dalība pasākumā tiks apstiprināta pēc dalības maksas saņemšanas, kas ir 10 eiro no ekipāžas un kā ierasts visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?