Ziņas

Mazda3 sedans jau pārdošanā, zināma arī cena

Mazda laiž tirdzniecībā 3 sedanu
Cena sākot no 21 590 eiro
Pārdošanā tagad

Vienam no šībrīža labākajiem kompaktās klases hečbekiem Mazda3 ir parādījies dvīņubrālis - sedans. Tas jau šobrīd ir apskatāms Mazda salonā Rīgā, turklāt klientiem tagad ir iespējams jau pasūtīt versiju ar japāņu autoražotāja revolucionāro “Skyactiv-X” dzinēju. 

Mazda3 sedans ar “Skyactiv-G” benzīna dzinēju Latvijā maksā, sākot no 21 590 eiro, savukārt versija ar “Skyactiv-X” – sākot no 24 590 Eiro. Jāatzīmē, ka visas cenrādī norādītās Mazda3 modifikācijas, neatkarīgi no dzinēja, tiek komplektētas ar “mild hybrid” tipa hibrīda spēkstaciju, kurā integrēts 6 kW jaudas starteris-ģenerators.

“Pietiek ar vienu skatienu, un ir acīmredzams, ka hečbeks un sedans ir neidentiski dvīņi. Mazda ir izvēlējusies grūtāku ceļu un radījusi, kā izskatās, divas dažādas automašīnas – hečbeks piesaista ar savu sportiskumu un izteiksmīgajām detaļām, sedans – ar elegantām līnijām un izturību”, skaidro Mazda Baltijas valstu mārketinga vadītāja Juste Šataite.

“Skyactiv-X” dzinējs atšķiras ar to, ka tajā izmantota Mazda patentētā “Spark Plug Controlled Compression Ignition” (SPCCI) tehnoloģija, kas ļauj kombinēt benzīna dzinējā izmantoto degmaisījuma aizdedzināšanu ar aizdedzes sveci un dīzeļdzinējā izmantoto degvielas pašaizdegšanos spiediena izraisītās augstās temperatūras ietekmē. Tas ir pirmais tāda koncepta sērijveida dzinējs pasaulē.

Divu litru darba tilpuma “Skyactiv-X” jauda sasniedz 180 ZS, bet griezes moments – 224 Nm. Tostarp, WLTP ciklā šis dzinējs uz 100 km patērē, sākot no 4,6 l benzīna, savukārt tā oglekļa dioksīda emisija sasniedz 96 g/km.

Nedaudz pieticīgāki parametri raksturo citu Latvijas- patērētājiem piedāvājamo benzīna dzinēju – labi pazīstamo 2 litru darba tilpuma “Skyactiv-G”, kas ģenerē 122 ZS. Tā degvielas patēriņš uz 100 km vidēji sasniedz, sākot no 5,6 l.

Sedana bagāžas nodalījuma tilpums – 460 litru. Noliecot aizmugurējos sēdekļus, tas palielinās līdz 1138 litriem.

Patērētājiem tiek piedāvāts izvēlēties no četriem dažādas komplektācijas līmeņiem – “Vision”, “Vision Plus”, “Dynamic” un “Luxury”. 

Vairāk informācijas - mazda.lv


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?