Ziņas

Latvijā pieaug vieglo auto reģistrācija

Vieglio auto reģistrācijas kāpums
Pieaugums par 7,2%
Šogad jau reģistrēti 7873 jauni auto

Latvijā šā gada janvārī-maijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn pieaugusi par 7,2%, tai esot starp 13 Eiropas valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākie dati.

Saskaņā ar šiem datiem šogad janvārī-maijā mūsu valstī reģistrēja 7873 jaunus vieglos automobiļus.

Kāpums šā gada pirmajos četros mēnešos vēl fiksēts Slovākijā (0,6%), Horvātijā (+1%), Vācijā (+1,7%), Šveicē (+1,8%), Polijā (+2,8%), Norvēģijā (+3,2%), Dānijā (+3,5%), Luksemburgā (+3,6%), Grieķijā (+5,4%), Ungārijā (+7,8%), Rumānijā (+20,3%) un Lietuvā (+48,6%)

Savukārt no 30 Eiropas valstīm, par kurām datus apkopo ACEA, lielākais jauno vieglo automašīnu reģistrācijas kritums reģistrēts Islandē (-36,1%), Kiprā (-16,7%), Zviedrijā (-14,6%) Somijā (-14,2%), un Nīderlandē (-10,3%). Igaunijā šajā periodā fiksēts 1% kritums.

Eiropas Savienībā vidēji janvārī-maijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācija gada salīdzinājumā samazinājās par 2,1%.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju ES valstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?