Ziņas

Mazda3 iegūst augstāko Red Dot dizaina balvu

Prestižā Red Dot konkursa galvenā balva
Šogad titulu iegūst Mazda3
Kodo dizaina filozofija

Šī konkursa augstākais apbalvojums tiek piešķirts produktiem, kuru dizains tiek uzskatīts par patiesi revolucionāru un šogad tas ceļo pie jaunākās paaudzes Mazda3, kas, kā norāda ražotājs, veidots pēc ražotāja jaunākās dizaina filozofijas, kuras nosaukums ir “Kodo: Kustības dvēsele”.

“Skaistums caur atteikšanos tagad ir galvenais Mazda3 dizaina princips”, skaidro Jasutake Tsučida, jaunā modeļa galvenais dizainers. "Bet tas ir kas vairāk kā vienkārši minimālisms. Lai radītu tik tīru dizainu, ir jāiegulda lielas pūles un jāpilnveidojas caur izmēģinājumiem un neveiksmēm".

Starptautiska žūrija “Best of the Best” apbalvojumam bija izvēlējusies mazāk nekā 100 produktu no vairāk nekā 5500 pieteikumiem, kas saņemti no 55 valstīm. Izvēles kritēriji ir tādi kā inovācija, funkcionalitāte, ergonomika un ilgmūžība. Mazda un pārējie uzvarētāji savus apbalvojumus saņems 8. jūlijā “Red Dot Award” ceremonijā Esenes Alto teātrī. Pēc tam Mazda3 pievienosies “Design on Stage” izstādei “Red Dot” dizaina muzejā Esenē, kurā būs apskatāmi visi apbalvojumus ieguvušie produkti, kā arī tā tiks iekļauta “Red Dot” gadagrāmatā, tīmekļa vietnē un dizaina lietotnē.

Šī ir septītā Mazda “Kodo” modeļiem piešķirtā “Red Dot” balva, kas seko pēc MX-5 RF 2017. gadā, MX-5 Soft Top, CX-3 un Mazda2 (visi 2015. gadā), iepriekšējās paaudzes Mazda3 (2014. gadā) un Mazda6 (2013. gadā).

Aizsākts 1955. gadā, “Red Dot” ir viens no pasaulē lielākajiem dizaina konkursiem. Produktu dizaina uzvarētāji, kas šogad izvēlēti 48 kategorijās, ieskaitot automašīnas un motociklus, ir ieguvuši tiesības izmantot “Red Dot” simbolu – starptautisku izcilības zīmi.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?