Ziņas

Bentley Bentayga Speed: 3,9 sekundes līdz 100 km/h

Jaunais Bentley Bentayga Speed
Ātrākais luksusa SUV pasaulē
305 km/h - ātrāks, nekā Lamborghini Urus

Šis ir jaunais Bentley Bentayga Speed, pati jaudīgākā versija jau tā diezgan jaudīgā Bentley apvidus auto modifikāciju sarakstā.

Ražotājs apgalvo, ka Bentayga Speed ir pats ātrākais luksusa SUV pasaulē, tā maksimālais ātrums ir 305 km/h, tātad lielāks, nekā Lamborghini Urus. Jaudas avots – W12 motors ar 635 ZS un 900 Nm. Tātad, griezes moments ir tāds pats kā standarta Bentayga W12, taču zirgspēku ir nedaudz vairāk. Tādējādi samazinājies arī 0-100 km/h paātrinājumam nepieciešamais laiks – no 4,1 līdz 3,9 sekundēm.

Bentayga Speed varēs atpazīt pēc tumši tonētiem lukturiem, 22 collu diskiem, spoilera uz bagāžnieka durvīm un diskrētu uzrakstiņu „Speed” šur un tur. Līdzīgā stilā ieturēts arī salons, kurā pirmoreiz izmantota alkantaras apdare. Bentley inženieri pielāgojuši sporta braukšanas režīmu palielinātajai jaudai, balstiekārta ir nedaudz cietāka, uzlabota arī Dynamic Ride sistēma.

Izplūdes sistēmas skaņa būs skaļāka, nekā standarta W12 modifikācijā. Papildaprīkojumā pieejamās keramiskās bremzes ir pašas lielākās, kādas jebkad tapušas Bentley paspārnē. Citi dati būs pieejami Ženēvas auto izstādē martā, kur tiks prezentēts jaunais Bentley Bentayga Speed.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.