Ziņas

Jaunā Mazda6 iegūst augstāko EuroNCAP vērtējumu

Pirmais Mazda modelis, kas ieguvis piecas zvaigznes saskaņā ar jaunajiem Euro NCAP standartiem
Vairāk i-ACTIVSENSE drošības tehnoloģiju
Uzlabota gājēju aizsardzība

Jaunākās paaudzes Mazda6 modelis kļuvis par pirmo japāņu ražotāja auto, kas Euro NCAP drošības testos ieguvis maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu, saskaņā ar jaunajiem, daudz stingrākajiem kritērijiem, kas tika ieviesti šogad.

Jaunākās paaudzes Mazda6 izmanto SKYACTIV virsbūves konstrukciju, kas ir viegla, triecienabsorbējoša, taču pieteikami stingra, kā arī vēl vairāk modernizētu i-ACTIVSENSE drošības tehnoloģiju, kas palīdz autovadītājiem noteikt potenciālos apdraudējumus un samazināt iespējamās avārijas rezultātā gūtos savainojumus vai bojājumus. 

Trijās no četrām Euro NCAP pārbaudēs ietvertajām kategorijām – pieaugušo pasažieru, bērnu, gājēju un drošības asistējošās sistēmas – jaunā Mazda6 uzrādīja līdzvērtīgu vai labāku rezultātu nekā tās 2013. gada priekštecis.

Jaunās Mazda6 rezultāts pieaugušo pasažieru aizsardzībā paaugstinājās par 3%, sasniedzot ārkārtīgi augsto rādītāju 95%, iegūstot maksimālo punktu skaitu sadursmē ar stāvošu automobili, kā arī sānu barjeras un sānu staba triecienu testā. Bērnu pasažieru aizsardzībā rezultāts paaugstinājās par14%, sasniedzot 91%, un maksimālais punktu skaits tika sasniegts frontālā un sānu triecienu kategorijā. Rezultāts 66% gājēju aizsardzībā ir līdzvērtīgs iepriekšējā modeļa rādītājam, bet drošības asistējošo sistēmu kategorijā jaunā Mazda6 ieguva 73%.

Papildus i-ACTIVSENSE drošības funkciju klāstam 2018. gada Mazda6 modelis ir papildināts ar atjauninātu Mazda kruīza kontroli (MRCC), uzlabotu adaptīvo LED priekšējo lukturu (ALH) matricu, inteliģento ātruma palīgsistēmu (ISA), Mazda automātiskās aiztures [auto-hold] funkcija un 360° grādu monitors. Līdz ar aktīvā motora pārsega konstrukcijas ieviešanu uzlabojusies ir arī gājēju aizsardzība.

Euro NCAP testa vērtējumā ņemta vērā arī uzlabotā Mazda6 braukšanas dinamika, ko raksturo lineārs, atsaucīgs un paredzams paātrinājums, bremzēšana, vadība un stūrēšana. Nodrošinot, ka automobili ir vieglāk vadīt droši, šādas funkcijas vēl vairāk samazina negadījumu risku.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?