Ziņas

Bentley vairs neražos sporta auto

Jaunais Bentley šefs izslēdz jauna sporta auto parādīšanos
Pircējiem lielāka interese esot par SUV un hibrīdauto
Drīzāk gaidāms Bentley elektroauto, nevis sporta auto

Desmit mēnešus pēc stāšanās Bentley šefa amatā, Adrians Holmarks atklājis, ka senais britu zīmols neplāno ražot sporta auto. Te ir vietā atcerēties, ka tad, kad Bentley šefs vēl bija Volfgangs Dirheimers, tika ziņots, ka kompānija gatavojas laist klajā sporta auto, kas ir nedaudz mazāks kā Continental GT, bet tā dizainu iedvesmos EXP 12 Speed 6e konceptauto (attēlā), kas tika prezentēts pagājušogad.

Tomēr, sarunā ar What Car? partneru mediju Autocar, Holmarks ir izslēdzis iespēju, ka šāds modelis jebkad ieraudzīs dienasgaismu. “Es negribu runāt par mūsu nākotnes modeļiem, bet viens ir skaidrs – sporta mašīnas mēs neražosim”, atzīst Bentley šefs.

Pēc viņa teiktā, “sporta auto segments ir ļoti jūtīgs pret tirgus recesiju – pārdošanas apjomi var kristies par vairāk nekā pusi – un tur arī palikt. Turklāt vidējais sporta auto pircēju vecums ar katru gadu pieaug. Savukārt Ķīnas jaunbagātnieki – 30 līdz 40 gadus vecie miljardieri – brauc ar SUV vai arī šoferu stūrētiem limuzīniem. Tādējādi sporta auto segmentam arī Ķīnā nav izdevies sasniegt cerēto rezultātu”.     

Taču – ko tad plāno ražot Bentley? Kā atzīst kompānijas šefs, šobrīd uzmanība tiek pievērsta automašīnām ar hibrīddzinējiem. Adrians Holmarks atklājis, ka VW koncernā ietilpstošie partneri – Porsche – nupat jau ir radījuši perfektu “hibrīdu”, proti Panamera Hybrid un tas nozīmē, ka Bentley arī ies šajā virzienā.  

Turklāt Bentley aptaujas liecina, ka kompānijas klienti labprāt iegādātos arī kādu elektroauto, šādu vēlmi izteikuši 37% aptaujāto. Taču viņiem nepieciešams kaut kas vairāk nekā vienkārši videi draudzīgs auto – viņi grib jaudu, vadāmību, perfektu kvalitāti, augstas klases komfortu un visjaunākās tehnoloģijas. “Viņi negrib neko zaudēt, viņi vēlas tikai iegūt”, secina Bentley šefs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.