Ziņas

Honda Civic Type R nostiprina ātrākā priekšpiedziņas auto titulu

Jauns Civic Type R rekords Silverstonā
Izcils sniegums arī Francijas un Beļģijas GP trasēs
Tagad pie Honda hotheča stūres sēdīsies Džensons Batons

Honda šobrīd nevar lepoties ar plašu modeļu klāstu, taču spilgtākais piedāvājums japāņu autoražotāja piedāvājumā vēl aizvien ir Civic Type R, kas "spridzina" arī trasē -  par to liecina tikko uzstādītais 2 minūšu 31,32 sekunžu apļa rekords Silverstonas GP trasē Lielbritānijā, pārspējot iepriekšējās paaudzes Civic Type R pirms trīs gadiem uzstādīto rekordu.

Silverstonā parādītais sniegums ierindo Civic Type R ātrāko priekšpiedziņas auto topa virsotnē. Pie tā stūres bija britu autosportists un vietējais čempions Mets Nīls, kas pašreiz ar Honda Civic Type R piedalās 2018. gada BTCC Halfords Yuasa Racing sastāvā.

Silverstonas GP trase nav gluži Nirburgringa, taču tā ir pietiekami aizraujoša 5,89 km trase ar liela ātruma taisnēm un līkumiem, kas apvienoti ar tehniski sarežģītāk izbraucamiem posmiem. Skaties video!



Pats Mets Nīls par automašīnas sniegumu paziņoja sekojošo: “Vislielākā Type R priekšrocība, manuprāt, bija liela ātruma līkumos – stabilitāte, ko sniedza aerodinamikas un jaunās uzlabotās piekares sistēmas kombinācija. Tādos līkumos kā “Copse” un “Stowe” Hangar taisnes beigās var iebraukt ar lielu ātrumu un izcilu pārliecību.”

Pārējos Type R 2018. gada izaicinājuma trašu rekordu pārspēšanas braucienos piedalīsies bijušais F1 pasaules čempions un pašreizējais NSX Super GT pilots Džensons Batons un WTCR pilots Tiagu Monteiru.

Jaunais Silverstonas trases apļa rekordlaiks ir ceturtais apļa rekords, kas uzstādīts ar jauno Honda Civic Type R. 2017. gada aprīlī "taipers" kļuva par ātrāko priekšējo riteņu piedziņas sērijveida automobili Nirburgringas Nordšleifē ar apļa laiku 7 min 43,8 s.

Type R 2018. gada izaicinājums automobilim iesākās ar WTCR pilota Estebana Gerieri jauno apļa rekordu 2 minūtes 1,51 sekundes Magny-Cours GP trasē Francijā, pēc tam Bertrāns Bagete ar šo pašu automobili izbrauca Spā-Frankošampas trasi Beļģijā ar apļa laiku 2 minūtes 53,72 sekundes.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Honda Jazz Hybrid

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Kompaktā Honda Jazz hečbeka lielākais trumpis ir salona un bagāžas nodalījuma ietilpība, ko izceļ dažādos veidos salokāmie aizmugures sēdekļi. Uz ceļa tas nebūs tik aizraujošs kā Ford Fiesta, savukārt Peugeot 208 to pārspēs komforta ziņā, taču Jazz sniedz lielisku apkārtējo pārskatāmību, kas būtiski atvieglo pārvietošanos pilsētā. Ekonomiskais hibrīda dzinējs, bagātīgais aprīkojums un stabilā tālākpārdošanas vērtība vismaz daļēji attaisno tā augsto cenu.