Ziņas

Viss, kas tev jāzina par Mazda CX-3 krosoveru

Mazda CX-3 būs pārdošanā vasarā
Konkurēs ar Nissan Juke un Opel Mokka
Cena, sākot no 16 250 eiro

Šķiet, ka ikviens autoražotājs nolēmis uzbūvēt Nissan Juke konkurentu. Šis tirgus segments patlaban aug visstraujāk, jo pircējiem patīk kompaktas automašīnas ar augstāku sēdpozīciju un masīvāku dizainu. Tagad pienākusi Mazda kārta laist klajā Juke konkurentu. Tā nosaukums ir CX-3, un dīleru salonos tas parādīsies vasarā.

Tas ir mazāks, nekā tev šķiet

CX-3 ir veidots uz Mazda 2 bāzes, taču tas ir garāks un mazliet augstāks – sēdpozīcija ir augstāka par apmēram 4 cm. Tomēr, tāpat kā lielākajai daļai mazo krosoveru, salona ietilpība ir praktiski tāda pati kā mazauto.

Modeļa noformējumā ir dizaina elementi gan no Mazda 2 un izmēros lielākā CX-5, piemēram – plastmasas uzlikas riteņu arkām. Mazda dizaineri norāda, ka tas nepieciešams, lai riteņi izskatītos lielāki.

Viena no interjera iezīmēm ir šaura, atšķirīgas krāsas līnija priekšējā panelī, tomēr, ja neskaita šo akcentu, viss pārējais pārsvarā ir pelēcīga plastmasa. Lai tā nekļūtu pārāk monotona, paneļa vidū ir 7 collu skārienjutīgs ekrāns, kas novietots salīdzinoši augstu. Tajā atrodamās funkcijas var kontrolēt arī ar slēdzi, kas atrodas starp priekšējiem sēdekļiem. Infodisplejs ietver gan navigācijas ierīci, gan ļauj izmantot virkni aplikāciju, kam nepieciešams viedtālruņa interneta pieslēgums.

Modifikāciju klāstā ir 1,5 litru tilpuma dīzeļdzinējs un 2,0 litru tilpuma benzīna motors, kas būs pieejams ar diviem atšķirīgiem jaudas parametriem. Standarta aprīkojumā visām modifikācijām ir sešpakāpju manuālā transmisija, taču papildaprīkojumā būs arī sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Tas ir arī īsts bezceļnieks

Neraksturīgi jaunākajiem kompaktajiem krosoveriem, Mazda CX-3 tiks piedāvāts gan ar priekšpiedziņu, gan visu riteņu piedziņu. Pilnpiedziņas CX-3 būs pieejams visās motoru un pārnesumkārbu variācijās, izņemot dīzeļdzinēju ar automātisko pārnesumkārbu. Tomēr mūsu avoti Mazda pauž pārliecību, ka lielākā daļa pircēju tomēr izvēlēsies priekšpiedziņas versijas.

Izmantojot konstrukcijas elementus no Mazda 2, jaunais krosovers ieguvis arī tikpat plašu drošības aprīkojumu. Tas nozīmē, ka CX-3 dārgākajās modifikācijās būs pieeejams head-up displejs , kā arī aklās zonas un joslu maiņas brīdinājuma sistēma, kā arī ārkārtas bremzēšanas asistents.

Mazda CX-3 aktīvās drošības aprīkojumā iekļauta arī aizmugurējās satiksmes uzraudzības sistēma, kas brīdina autovadītāju par satiksmi automobiļa aizmugurē, braucot atpakaļgaitā, kā arī adaptīvo priekšējā apgaismojuma sistēmu ar LED lukturiem.

Sagaidāms, ka Mazda CX-3 dīleru salonos nonāks vasarā, modeļa cena Latvijā būs no 16 250 līdz 29 250 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?