Ziņas

Opel laiž klajā kompakto krosoveru Mokka

Opel Mokka pirmie foto
Pārdošanā gada beigās
Cena būšot pieejama

Šis ir Opel Mokka, kompakts krosovers, kas pārdošanā Latvijā nonāks vien gada beigās.

Tas nonācis atklātībā krietni pirms plānotās pirmizrādes Ženēvas auto izstādē, jo šonedēļ Detroitā prezentēts tā amerikāņu „dvīņubrālis” Buick Encore.

Par spīti tikai 4,28 metru garumam, Mokka ir piecas sēdvietas un, kā apgalvo Opel, tas „apvieno pievilcīgu dizainu, inovatīvas tehnoloģijas un augstvērtīgas funkcijas par plašam pircēju lokam pieejamu cenu.”

Auto būs pieejams arī ar pilnpiedziņu, kas gluži nemanāmi pieslēdz griezes momentu arī aizmugurējiem riteņiem, lai tādējādi nodrošinātu labāku saķeri ar ceļu un vieglāku vadāmību.

Jaudu nodrošina trīs dzinēji – 1,6 litru dzinējs ar 85 kW/115 ZS lielu jaudu un 103 kW/140 ZS 1,4 litru benzīna turbomotors ar 200 Nm griezes momentu.

Dīzeļa motoru klāstu papildina 93 kW/130 ZS 1,7 CDTI turbo dīzeļdzinējs ar 300 Nm griezes momentu. Abus turbomotorus, gan 1,4 Turbo, gan 1,7 CDTI, ir iespējams kombinēt kopā gan ar sešpakāpju manuālo, gan automātisko transmisiju.

Mokka kompakto SUV apakšsegmentā ienes inovatīvas tehnoloģijas – vesela rinda vadītāja palīgsistēmu, kas balstītas uz Opel Eye priekšējās videokameras sistēmu un aizmugurējo atpakaļskata kameru.

Opel norāda, ka Mokka ir kā radīts cilvēkiem ar aktīvu un izsmalcinātu dzīvesveidu. To atspoguļo arīdzan pats automašīnas nosaukums, kurš radies, iedvesmojoties no mazajām, apaļajām Arabica šķirnes kafijas pupiņām. No Mocha gatavota kafija ir izsmalcināta un eleganta, bagātīga raksturā un enerģijas pilna.

Gluži tāpat kā šīs pupiņas, arī Opel Mokka ir kompakts izmēru ziņā, bet ar lielisku attieksmi, pasvītro Opel.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.