Ziņas

Jaunā Opel Astra Electric: kompaktklases bestsellers kļūst pilnībā elektrisks

Opel Astra kļuvis elektrisks
156 ZS jaudīgs elektromotors
12,7 kWh patēriņš uz 100 km

Opel ar jauno Astra uzsāk jaunu, revolucionāru nodaļu: šodien Riselsheimā bāzētais autoražotājs atklāja pirmos jaunās Opel Astra Electric attēlus. 

Tādējādi zibeņotais zīmols prezentē pirmo pilnībā elektrisko sērijveida Astra, kas ir nākamais solis kompaktklases bestsellera un nesen kronētā “Zelta stūre 2022” laureāta gadu desmitiem ilgajā veiksmes stāstā. Bet tas nav viss: vienlaikus ar piecdurvju akumulatoru elektrisko versiju tradīcijām bagātais zīmols arī prezentē jauno Opel Astra Sports Tourer Electric, kas ir pirmais pilnībā elektriskais universālis no Vācijas ražotāja.

“Astra Electric un Astra Sports Tourer Electric ir īsti celmlauži: ar jauno piecdurvju un universāļa akumulatoru elektriskajām versijām klienti varēs izmantot priekšrocības, ko sniedz ērta ikdienas lietošana apvienojumā ar komfortu un, pats galvenais, ar lielu braukšanas prieku bez vietējiem izmešiem. Tieši to mēs domājam, runājot par saprātīgu mobilitātes “zaļo renovāciju”,” sacīja Opel izpilddirektors Florians Hietls. “Tajā pašā laikā mēs turpinām īstenot savu elektrifikācijas ofensīvu. Jaunais Opel Astra Electric ir svarīgs pagrieziena punkts ceļā uz to, lai mēs kļūtu par pilnībā elektrisku zīmolu Eiropā.”

Tādējādi nākotnē Opel Astra klientiem būs iespējams izvēlēties no vairāk piedziņas alternatīvām nekā jebkuram citam no zibeņotā zīmola modeļiem. Papildus augstas efektivitātes iekšdedzes dzinējiem Astra un Astra Sports Tourer jau tagad ir pieejami arī elektrificēti plug-in hibrīdi, tostarp jaunais augstākās klases modelis Astra GSe. Savukārt piedziņu klāstu drīzumā papildinās arī akumulatoru elektriskā Astra Electric, kuru varēs pasūtīt no 2023. gada pavasara.

Atbildīgs braukšanas prieks: emocionāla ikdienas ilgtspēja bez izmešiem

Jaunās Opel Astra Electric un Opel Astra Sports Tourer Electric elektrificēs klientus. Tāpat kā visas Astra versijas, arī šie modeļi pārsteigs ne tikai ar savu drosmīgo un skaidro dizainu, bet arī ar atbildīgo veiktspēju. Jaunā Astra Electric sniedz tīru braukšanas prieku bez izmešiem. Elektromotors nodrošina 115 kW/156 ZS un jaudīgu 270 ņūtonmetru maksimālo griezes momentu – abi šie rādītāji ir pieejami jau no pirmā akseleratora pedāļa nospiešanas brīža, nodrošinot strauju startu un pārliecinošu paātrinājumu. Un, lai gan daudzu citu elektromobiļu maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 150 km/h vai 160 km/h, jaunās Astra Electric maksimālais ātrums ir 170 km/h. Atkarībā no braukšanas vēlmēm Astra Electric vadītāji var izvēlēties vienu no trim režīmiem: Eco, Normal un Sport.

Enerģija tiek uzkrāta 54 kWh litija jonu akumulatorā. 102 akumulatora elementi ir izvietoti 17 moduļos un nodrošina, ka jaunā Astra Electric var nobraukt līdz 416 kilometriem bez vietējām emisijām saskaņā ar WLTP. Inženieri lielu uzmanību pievērsa efektīvam formātam un spēja nodrošināt priekšzīmīgu sniedzamību ar kompaktiem akumulatora izmēriem. Jaunajai Astra Electric ir nepieciešams tikai 12,7 kWh elektroenerģijas uz 100 kilometriem (14,9 kWh saskaņā ar WLTP), padarot to ne tikai par ideālu, efektīvu transportlīdzekli ikdienas lietošanai, bet arī par lielisku kompanjonu, kas ietaupa laiku garākos braucienos – kā piecdurvju modelis vai kā Sports Tourer universālis. Pat tad, kad akumulatoru elektriskā Astra ir jāuzlādē, tas nozīmē tikai īsu “pitstopu” pie uzlādes punkta. Astra Electric var uzlādēt līdz 80 procentiem no akumulatora ietilpības aptuveni 30 minūtēs 100 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijā. Turklāt pilnībā elektriskajai Astra standartaprīkojumā ir ar trīsfāzu 11 kW lādētājs, kas paredzēts mājas “wall box” lādētājam.

Akumulatori ir praktiski novietoti zem virsbūves, tāpēc salonā nav zaudēta vieta pasažieriem un bagāžai. Pat ar paceltiem aizmugurējiem sēdekļiem Astra Sports Tourer Electric ir 516 litru bagāžas nodalījuma tilpums, bet, sēdekļus nolaižot, tas palielinās līdz 1553 litriem. Vēl viena priekšrocība: akumulatora zemais novietojums nodrošina Astra Electric un Astra Sports Tourer Electric drošu un stabilu pozīciju uz ceļa, kā jau raksturīgi Opel.

Iekšpusē un ārpusē: izbaudiet intensīvu elektrisko mobilitāti ar Astra Electric

Arī salons nodrošina īpaši intensīvu braukšanas pieredzi: ergonomiskie Active Sport sēdekļi, kas pēc izvēles pieejami ar Alcantara apdari, nodrošina Astra Electric vadītājiem un pasažieriem visaugstāko komforta līmeni à la Opel. Sēdekļi, kurus sertificējusi Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR; Kampaņa par veselīgākām mugurām), nodrošina izcilu sānu stabilitāti un plašu manuālās un elektriskās regulēšanas iespēju klāstu. Tādējādi autovadītājs jūtas vēl ciešāk integrēts transportlīdzeklī un pie stūres piedzīvo unikālu sajūtu.

Pilnībā digitālais Pure Panel ar diviem lieliem 10 collu platekrāna displejiem arī pārceļ vadītāju modernā pilota kabīnes pasaulē. Jaunākās paaudzes intuitīvā cilvēka un mašīnas saskarne attēlo visas svarīgās funkcijas, piemēram, akumulatora uzlādes stāvokli vai sniedzamību, bet galvenos iestatījumus, piemēram, klimata kontroli, joprojām var viegli regulēt ar vienu pogu. Savukārt ar lielo E-HUD “head-up” displeju un dabiskās runas atpazīšanu autovadītāja skats var koncentrēties uz ceļu un satiksmes situāciju. Jaunajā Intelli-Drive 2.0 ir iekļautas daudzas palīgsistēmas, sākot no frontālās sadursmes brīdinājuma ar automātisko avārijas bremzēšanu līdz aktīvajam joslas saglabāšanas asistentam, miegainības noteikšanas un aizmugurējās šķērsvirziena satiksmes brīdinājuma, kā arī pusautomātiskai joslu maiņai, kas cita starpā vēl vairāk uzlabo drošību, tāpat kā klasē vadošās adaptīvās Intelli-Lux LED® Pixel gaismas ar 168 LED elementiem.

Jau no pirmā skata jaunā Astra Electric rada tiešas un dinamiskas braukšanas sajūtu. Drosmīga un tīra dizaina, pilnībā elektriskajai Astra ir Opel Vizor zīmola seja, tostarp īpaši sportiskais priekšējā bampera dizains visos apdares līmeņos. Vēl viens uzmanību piesaistošs elements ir standartaprīkojuma 18 collu vieglmetāla diski ar dimanta griezumu vai pilnīgi melnu apdari. Arī šajā ziņā jaunā Opel Astra Electric nepārprotami norāda: Opel kompaktklasē tiek atvērta jauna nodaļa – emocionāla, elektrizējoša un pirmo reizi pilnībā elektriska.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.