Ziņas

OPC pilveido jauno Opel Astra GTC

Līdz šim ātrākais Opel Astra
280 ZS un 250 km/h maksimālais ātrums
Pārdošanā nākamgad

Jaunais Opel Astra GTC ir kļuvis vēl izteiksmīgāks, pateicoties OPC (Opel Performance Center) uzlabojumiem.

Astra OPC darbina 2,0 litru turbo benzīna dzinējs ar tiešo iesmidzināšanu, kas nodrošina 206 kW/280 ZS jaudu un 400 Nm maksimālo griezes momentu. Šis motors automašīnai ļauj attīstīt maksimālo ātrumu 250 km/h, tātad – tas ir visu laiku ātrākais Astra modelis.

Šasija ir veidota, lai novadītu šo jaudu tālāk, izvairoties no jebkādiem kompromisiem. Auto vadāmību uzlabo HiPerStrut (augstas izturības atsperojums) priekšējais tilts,  kā arī pilnībā adaptīva FlexRide šasijas kontroles sistēma.

Tā ļauj vadītājam noteikt amortizatoru raksturlielumus, kā arī stūres un gāzes pedāļa atbildes reakcijas pakāpi. Regulāciju iespējams izdarīt nospiežot pogu ar uzrakstu ‘Sport’ un ‘OPC’.

Tomēr OPC modelis ir spēris vēl vienu lielu soli tālāk - tagad tā priekšējais tilts ir aprīkots ar bloķējošo diferenciāli. Tas OPC sniedz vēl lielāku stabilitāti un labāku vadāmību, piemēram, tagad mašīnas saķere ar ceļa virsmu ir labāka arī ātros pagriezienos, turklāt pat lietus laikā. Savukārt Brembo bremzes, nodrošina labus palēninājuma rādītājus un maksimālu stabilitāti arī ārkārtējas noslodzes apstākļos.

“Mēs esam radījuši tik lielisku komplektāciju, ka tā pārliecinās pat pieredzes bagātākos autosportistus un ne tikai Nirburgringā,” norāda Opel markas sūtnis, motosporta leģenda Joahims Vinkelhoks.  

OPC versiju no standarta GTC atšķir īpaši veidotie buferi, sānu sliekšņu uzlikas, aerodinamiskais jumta spoileris un divi trapeces formas izpūtēja uzgaļi. Interjerā - īpaši izturīgi sēdekļi un OPC sporta stūre.

OPC: veiktspēja un emocijas

Opel Performance Center (OPC), Opel modeļu sportiskākos variantus veido jau kopš 1999. gada.  Šobrīd OPC līnija sevī ietver 141 kW/192 ZS (154 kW/210 ZS Nirburgringas versijai) Corsa, Insignia OPC, kas ir pieejams kā četru vai piecu durvju sedans, un Sports Tourer modeļus.

2,8 litru V6 turbo benzīna dzinējs (239 kW/325 ZS) ir Opel vēsturē visjaudīgākais saražotais dzinējs. ‘Neierobežotajai‘ Insignia OPC versijai maksimālais ātrums sniedzas līdz pat 270 km/h (atkarībā no komplektācijas un transmisijas varianta).


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.