Ziņas

Opel Astra ecoFLEX - tikai 3,7 litri uz 100 km

Jauna Opel Astra modifikācija
130 ZS 1.7 CDTI turbodīzelis
Cena tiks paziņota

Valda uzskats, ka automašīnām ar zemāku CO2 izmešu daudzumu parasti ir vājāki dzinēji, jo mazāks patēriņš un izmešu daudzums parasti nozīmē arī mazāku jaudu.

Interesants piemērs ir Opel, kas radis citu risinājumu savos ecoFLEX modeļos.

Lai gan kompakto automašīnu klasē auto ar zemiem CO2 izmešu radītājiem vidēji sniedz jaudu ap 105 ZS, Astra ecoFLEX ir aprīkota ar 130 ZS 1.7 CDTI turbodīzeli. Šis auto ir pēctecis Insignia ecoFLEX ar 160 ZS un Corsa ecoFLEX ar 95 ZS motoriem.

Opel uzsver, ka piecdurvju Astra ecoFLEX patēriņš ir tikai 3.7 litri dīzeļa uz 100 kilometriem. CO2 izmešu daudzums ir tikai 99 grami uz kilometru, kas padara šo auto par līdz šim ekonomiskāko un videi draudzīgāko Opel Astra.

Ar 130 ZS, maksimālo griezes momentu 300 Nm un sešpakāpju manuālo transmisiju šis modelis iezīmē jaunus standartus Eiropas nozīmīgākajā automašīnu segmentā. Opel sola šīs modifikācijas cenu paziņot, tuvojoties automašīnas klajā laišanai, kas plānota rudenī.

Jaunajā Astra ecoFLEX būs specifiska vilces sistēma, kas samazina enerģijas un degvielas patēriņu, tādējādi arī karbona dioksīda izmešu daudzumu. Opel norāda, ka tajā ieviesta arī inteliģenta sistēma, kas caur bremzēm atjauno elektrisko enerģiju, aktivizējot aerodinamiskos komponentus, kas samazina rites pretestību.

Opel atgādina, ka jau šī gada beigās parādīsies arī Ampera elektro-hibrīdauto, kura jauda ir 150 ZS, bet patēriņš – vien 1,6 litri uz 100 km.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.