Ziņas

FOTO: Opel vēsturisko auto kolekcija

Opel auto kolekcija
Vairāk kā 500 spēkratu
Skaties Whatcar.lv fotoreportāžu

Opel rūpnīcas auto kolekcijā, kas savu mājvietu radusi vācu autoražotāja rūpnīcā Riselheimā, atrodas neskaitāmi autobūves retumi, panākumiem bagāti sporta auto un ražošanā nenonākuši koncepti. Tā ir vieta, kur ielūkoties ļauts tikai retajam, jo Opel darbinieki to uztver kā sava veida svētnīcu.

Kolekcijā ietilpst vairāk kā 500 spēkratu, taču apskatei izlikti vien daži desmiti vēsturisko auto, motociklu un pat velosipēdu. Liela daļa no šiem auto ir saglabājušies vienā eksemplārā, tādēļ muzeja pārstāvji atzīst, ka kolekcijas vērtību noteikt ir teju neiespējami. Vienlaikus šajās pat telpās notiek arī vēsturisko auto restaurēšanas darbi.

Ar saukli „Auto ir domāti, lai ar tiem brauktu”, muzeja darbinieki regulāri piedalās dažādās seno spēkratu sacensībās, no kurām noteikti jāpiemin 100km sacensības no Londonas Līdz Braitonai. Tajās piedalīties ļauts tikai automobiļiem, kas ražoti līdz 1905. gadam, un, lai veiktu sacensību distanci, tiem nepieciešamas aptuveni četras stundas.

Whatcar.lv pārstāvjiem bija arī ekskluzīva iespēja ielūkoties muzeja noliktavā, kur, paslēpti no nevēlamiem skatieniem, atrodas vairāki desmiti šosejas un rallija auto, pēdējo gadu konceptauto, kā arī eksperimentālie spēkrati. Diemžēl, tos mums aizliedza fotografēt.

Skaties Whatcar.lv fotoreportāžu no Opel vēsturisko auto kolekcijas Riselsheimā


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.