Testa brauciens

Iemēģināts: Opel Insignia Sports Tourer 4x4

Whatcar.lv iemēģina pilnpiedziņas Insignia universāli
Noderīgs slidenos ceļa apstākļos
Dārgāks par priekšpiedziņas versiju

Opel Insignia tirgū pieejams jau teju divus gadus, taču tagad modifikāciju klāstā parādījusies arī pilnpiedziņas Sports Tourer (universāļa) versija, ko iemēģināt devāmies uz Vāciju.

Opel mītnē Riselsheimā lepojas ar Insignia - kopš modeļa klajā laišanas iegūtas daudzas balvas, taču vispatīkamākie, protams, ir labie pārdošanas rezultāti Eiropā. Analizējot pircēju vēlmes, Opel guvuši pārliecību, ka arvien populārāka kļūst Insignia pilnpiedziņas versija, tādēļ šo opciju turpmāk varēs iegūt arī universāļa pircēji. 

4x4 - papildus drošība

Labākais Insignia Sports Tourer 4x4 pārbaudījums noteikti būs Latvijas ziema, taču, tā kā auto šobrīd bija pieejams tikai Vācijā, to iemēģinājām pa Frankfurtes apkārtnes rudenīgajiem ceļiem.

Šobrīd jāatzīst, ka ikdienas braucienos nedz gaitas īpašībās, nedz vadāmībā pilnpiedziņas Insignia būtiski neatšķiras, tomēr 4x4 bonuss, neapšaubāmi būs papildus drošības sajūta tieši sliktos laika apstākļos.

Insignia pilnpiedziņas sistēma lielāko daļu laika visu dzinēja jaudu novada uz auto priekšējo asi, taču vajadzības gadījumā tiek pieslēgta arī aizmugurējā ass. Toties īpaši grūtos braukšanas apstākļos pilnpiedziņas sistēma pat spēj noteikt kuram ritenim ir lielākā saķere un novirzīt maksimāli daudz spēku tieši uz to.

Insignia Sports Tourer pircēji pilnpiedziņu varēs izvēlēties komplektā ar sekojošiem agregātiem - 2,0 turbo benzīna dzinēju, 2,8 litru V6 un 2,8 litru V6 turbo benzīna dzinējiem, kā arī 2,0 litru dīzeļdzinēju. Degvielas patēriņa ziņā tieši dīzelis būs pateicīgākais, savukārt ja primārais izvēles kritērijs ir jauda, tad noteikti jāskatās benzīna dzinēju virzienā.

Spriedums

Atkarībā no modifikācijas un komplektācijas, papildus maksa par pilnpiedziņas sistēmu būs aptuveni 2000 eiro. Tomēr, atceroties Latvijas realitāti un faktu, ka skarbos laika apstākļos parasti tiek tīrītas tikai dažas maģistrālās ielas un ceļi, summa var nešķist tik traģiska.

Jums patiks: Tā pati Insignia, tikai ar lielāku drošību uz slideniem ceļiem

Jums nepatiks: Normālos ceļa apstākļos – tā pati Insignia, tikai dārgāka

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.