Ziņas

Jaunais Opel Meriva - pirmie foto

Opel atklāj jauno Meriva
Virkne jaunu tehnoloģiju
Dizaina iezīmes no Astra un Insignia

Opel beidzot parādījuši, kāds izskatīsies jaunākās paaudzes Opel Meriva kompaktais minivens.  Tas ir pirmais General Motors produkts ar FlexDoor tehnoloģiju, jeb, vienkāršāk runājot –  priekšējās durvis atveras kā parasti, bet aizmugurējās – uz aizmuguri, gandrīz 90 grādu leņķī.

Neraugoties uz to, ka ir saglabāts centrālais balsts starp abām sekcijām, Opel apgalvo, ka FlexDoor krietni atvieglo iekāpšanu automašīnā. Opel arī uzsver, ka atšķirībā no līdzīgiem aizmugures durvju risinājumiem, kādi jau ir Mazda RX-8, Rolls Royce Phantom un Ghost, tās var atvērt neatkarīgi no priekšējām.

Jaunā Meriva ārējais dizains ir palicis praktiski tāds pats kā konceptam, turklāt kopējā risinājumā, tai skaitā salonā,  atrodamas līdzības gan ar jauno Opel Astra, gan Insignia. 

Kompaktā minivena interjera funkcionalitāti papildinās uzlabotā FlexSpace sistēma (vēl viens koncerna izgudrojums), kas ļauj vieglāk salocīt un dažādos veidos kustināt trīs atsevišķās aizmugures sēdvietas, palielinot vietu kājām, elkoņiem vai bagāžai.  

Taču tas vēl nav viss. Opel Meriva var lepoties arī ar FlexRail sistēmu, kas ļauj auto īpašniekiem piestiprināt pie viduskonsoles dažādas formas sīklietu nodalījumus.

Jaunās paaudzes Meriva ir jauna platforma un garāka riteņu bāze, arī attālums starp riteņiem uz asīm ir lielāks, solot labāku gaitu un vadāmību.

Jaudas avots būs seši benzīna un dīzeļdzinēji, kuru jauda būs no 75 līdz 140 ZS. Dzinēju klāsta vidējais  degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums būšot par 15% zemāks.

Jaunās paaudzes Meriva konkurenti būs Citroen C3 Picasso, Kia Venga un Honda Jazz. Auto formāli tiks laists klajā martā, Ženēvas autošovā.  


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.