Ziņas

Lexus video scenāriju veido mākslīgais intelekts

Mākslīgais intelekts sacer Lexus video scenāriju
Video režisors - Oskar godalgas laureāts, Kevins Makdonalds
Lexus apstiprina pozīcijas jauno tehnoloģiju jomā

Lexus zīmols jau ir pazīstams tehnoloģisko inovāciju jomā, un reklāma “Intuīcijas vadīts” tikai lieku reizi apstiprina japāņu autoražotāja ambīcijas. Klipa scenāriju pilnībā sacerējis mākslīgais intelekts, bet to uzņēmis režisors Kevins Makdonalds, kura nopelnu sarakstā ir tādas filmas kā "Pēdējais Skotijas karalis", Vitnijas Hjūstones biogrāfiskā filma "Vitnija" un ar Oskarotā dokumentālā filma "Viena diena septembrī".

Kā skaidro Lexus, šī ir pasaulē pirmā sadarbība starp mākslīgo un atzītu jomas profesionāli, kuras mērķis bija noskaidrot robežas, kā cilvēki un mašīnas var strādāt nevainojamā saskaņā, pētot intuīcijas nozīmi šo divu dalībnieku attiecībās, lai demonstrētu jaunā Lexus ES sedana reakcijas iespējas.

Rezultāts ir minūti garš video, kas stāsta par Lexus Takumi meistaru, kurš pabeidz savu rūpīgo darbu un palaiž jauno Lexus ES pasaulē, kur tam draud iznīcība. Izšķirošā brīdī iejaucas automobiļa sadursmes novēršanas sistēma un glābj situāciju, apliecinot tajā iebūvētās intuitīvās tehnoloģijas vērtību un efektivitāti. 


Lexus video idejas autori ir radošā aģentūra The&Partnership London - un klips tika veidots, izmantojot IBM Watson superdatoru, kas savukārt izanalizēja virkni audio, teksta un vizuālo informāciju, lai gūtu izpratni par to, kas padara saturu pievilcīgu un ko varētu izmantot scenārija sagatavošanā. Gatavo produktu finalizēja jau minētais režisors.

Lai izveidotu orģinālu stāstu, mākslīgais intelekts (MI) tika “apmācīts” ar 15 gadu garumā uzņemtām automobiļu un luksusa segmenta reklāmām, kas prestižajā starptautiskajā reklāmas festivālā “Kannu Lauvas” guvušas atzinību par radošumu.

MI tika papildināts arī ar emocionālā intelekta datiem no video platformas Unruly, lai apgūtu, kādi mirkļi visspēcīgāk uzrunā skatītājus, un izprastu, kā dažādās kombinācijās un secībās lietot darbības, objektus, vietas un emocionalitāti, lai nodotu vēlamos vēstījumus.

Izmantojot tik daudz informācijas no iepriekš uzņemtām reklāmām, ļoti būtiski bija izvairīties no riska atkārtot kaut ko, kas liktos jau redzēts vai pazīstams, kā arī būtu radīts masveida tirgum. Tāpēc MI tika iekļauti arī dati par Lexus zīmolu un projekta vadlīnijām, lai scenārijs būtu orģināls un zīmolam atbilstošs.

Vinsents Tabels, Lexus Europe zīmolu un sakaru nodaļas vecākais vadītājs, norāda: “Mums patīk lauzt robežas starp tehnoloģijām un dizainu, tādēļ arī mēs vēlējāmies paveikt kaut ko pilnīgi atšķirīgu, par pirmreizēju pasaulē, laižot klajā jauno Lexus ES. ES ir gan intuitīvs, gan inovatīvs, tādēļ vēlējāmies, lai tas atspoguļotos arī reklāmā. Gala rezultātā iegūtā filma pārsniedz mūsu cerības attiecībā uz to, ko var gaidīt no MI, sākot no tā radošuma līdz pat cilvēcīgajām emocijām.”  


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.