Ziņas

What Car? paziņo Gada Auto 2024 galveno titulu ieguvējus

What Car? Gada auto balvu pasniegšana
Galveno titulu iegūst Lexus LBX
Zināmi uzvarētāji arī apakškategorijās

Lexus LBX ir pirmais maza izmēra SUV, kas apvieno hibrīda efektivitāti un lielākas automašīnas greznību. Šīs priekšrocības tiek piedāvātas par pārsteidzoši pievilcīgu cenu.

Šobrīd strauji pieaug nelielo SUV pārdošanas apjomi, jo pircējiem patīk to izskats, paaugstinātā sēdpozīcija un saprātīgās ekspluatācijas izmaksas. Tomēr, lai gan gandrīz katrs nozīmīgais auto ražotājs piedāvā vismaz vienu no šiem automobiļiem, mazie SUV ar prestiža uzplečiem ir retums.

Lexus radījis automobili, kas piedāvā kvalitāti, izsmalcinātību un hibrīdtehnoloģijas, ar kurām zīmols ir slavens, tikai kompaktākā un pieejamākā iepakojumā.

Ak, jā, pieejamība. Laikā, kad liela daļa automobiļu maksā vairāk nekā 40 000 eiro, LBX var iegādāties par 35 600 eiro, padarot to pārsteidzoši izdevīgu. Turklāt LBX tiek prognozēta laba tālākpārdošanas vērtība. Šis tas ir automobilis, kas liks jums smaidīt dažādu iemeslu dēļ un, kas ir vēl svarīgāk, liks jums smaidīt tā, kā to dara tikai lieliski automobiļi.

What Car? Gada Auto 2024 uzvarētāji citās nominācijās:

  • Gada mazais auto – Renault Clio 1,0 TCe

Neraugoties uz SUV popularitāti, kompaktklases automobiļi joprojām ir viens no pircēju iecienītākajiem auto virsbūves tipiem. Labākie no tiem spēj būt izcili daudzpusīgi, piedāvājot lielisku cenas un vērtības attiecību.

  • Gada ģimenes auto – Toyota Corolla 1,8 Hybrid

Ir vairāki ģimenes automobiļu veidi, bet šeit mēs aplūkojam tradicionālos hečbekus. Pietiekami lielus, lai būtu praktiski, bet pietiekami kompaktus, lai tos būtu viegli un patīkami vadīt.

  • Gada hot hatch (karstais hečbeks) – Mercedes-AMG A45

Karstajiem hečbekiem vajadzētu pat visparastāko braucienu padarīt maģisku. Tomēr spēja izklaidēt nedrīkst būt uz ikdienas lietojamības rēķina.

  • Gada mazais SUV – Lexus LBC 1,5

Mazie SUV nedrīkst atļauties būt nepraktiski, turklāt arī ekspluatācijas izmaksām jābūt zemām. Tā gaitai jābūt komfortablai, vienlaikus saglabājot jautrības sajūtu.

  • Gada ģimenes SUV – Kia Sportage 1,6T

Šīs klases automašīnām jānodrošina pietiekami daudz vietas ģimenēm, tomēr labākie piedāvā arī komfortablu gaitu un saprotamu vadāmību, kā arī apvieno veiktspēju ar nelielām izmaksām.

  • Gada plug-in hibrīds – Mazda MX-30

Labākie hibrīdautomobiļi ar uzlādes iespēju sniedz iespēju braukt tikai elektriskajā režīmā, samazinot degvielas patēriņu, emisijas un nodokļu maksājumus.

  • Gada mazais elektroauto – MG 4 EV

Šajā klasē ietilpst vizveicīgi pilsētas automobiļi un ģimenes hečbeki, ja to garums nepārsniedz 4,5 metrus.

  • Gada mazais elektriskais SUV – Smart #1

Maziem elektriskajiem apvidus automobiļiem ar elektrisko piedziņu ir jānodrošina ikdienas lietošanas ērtums un iespēja ar vienu uzlādes reizi nobraukt lielu attālumu. Taču labākajiem no tiem ir jāiemieso augsts kvalitātes līmenis, piedāvājot arī lielisku interjeru un lietotājam draudzīgas tehnoloģijas.

  • Gada ģimenes elektriskais SUV – Kia EV6 RWD

Šajā klasē svarīgs ir nobraucamais diapazons un ātrās uzlādes tehnoloģijas, taču labākajiem automobiļiem jābūt arī ļoti praktiskiem un aprīkotiem ar lieliskām tehnoloģijām.

  • Gada biznesa auto – Tesla Model 3 RWD

Šīs ir automašīnas, kuras izvēlas augstākā līmeņa vadītāji. Tas nozīmē, ka tām ir jāprot teju viss – gan būt ekonomiskām, gan stilīgām. Pircēji vēlas bez piepūles veikt tālos pārbraucienus, sēdēt ērtā un greznā salonā, bet nemaksāt par to augstas nodokļu likmes.

  • Gada universālis – Toyota Corolla Touring Sports 1,8 Hybrid

Lai gan universāļi nav tik populāri kā SUV, tie ir praktiskāki. Tikai ar lielu bagāžas telpu gan nepietiks, jo tam jānodrošina arī patīkamas izjūtas, kamēr mēs sēžam pie stūres.

  • Gada septiņvietīgais auto – Land Rover Defender 110 D300

Protams, šajā klasē obligāts priekšnoteikums ir salons, kurā ir vieta septiņiem cilvēkiem, taču mēs sagaidām arī augstvērtīgu sajūtu, saprātīgas izmaksas, kā arī visaugstākā līmeņa komfortu un izsmalcinātību.

  • Gada luksusa auto – BMW X7 40d M Sport

Šajā klasē sacenšas gan sedani, gan apvidus automobiļi, un labākie no tiem apvieno greznus interjera apdares materiālus ar fantastisku izsmalcinātību un burvju paklāja cienīgu braukšanas komfortu.

  • Gada kupeja/kabriolets auto – BMW 4. sērijas 420i M Sport

Labākās kupejas un kabrioleti piedāvā ne tikai pievilcīgu izskatu. Mēs meklējam automobiļus, kas sniedz patīkamu braukšanas pieredzi, praktisku salonu un labu vērtību.

  • Gada sportiskais SUV – Ford Puma ST 1,5 Ecoboost 200

Ja patiešām vēlaties braukt ar sportisku automobili, bet nevarat pieļaut kompromisus attiecībā uz praktiskumu, sportisks SUV ir īstais risinājums. Vislabākie no tiem uz ceļa uzvedas paredzami un ellīgi jautri.

  • Gada sportiskākais auto – Porsche 718 Cayman GTS

Sporta automašīnām vairāk par visu citu ir jāsagādā sajūsma. Paātrinājums ir svarīgs, bet vissvarīgākā ir izsmalcinātība un takta sajūta līkumos.

  • Gada dinamiskākais auto – BMW M3 Touring Competition

Lieliskas veiktspējas automobilis, pirmkārt un galvenokārt, ir izklaidējošs un aizraujošs, taču atšķirībā no sporta automobiļiem tam jābūt arī pietiekami praktiskam un ērtam, lai ar to varētu braukt ikdienā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.