Testa brauciens

Lexus UX300e pirmie iespaidi

Par 40% ietilpīgāka baterija
480 km ar vienu uzlādi
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Lexus kā premium zīmols ir jaunāks par “vāciešiem”, un, lai gan ir hibrīdu pionieris, pagaidām tikai sāk attīstīt elektromobiļu sadaļu. Lexus saimē tagad atrodams arī visos parametros jaudīgs elektromobilis ar nosaukumu RZ. Taču tas ir dārgāks, tāpēc Lexus nolēmis pilnveidot elektrisko UX300e. Baterija ir par 40% ietilpīgāka, un krosovers spēj veikt līdz pat 480 km ar vienu uzlādi. 

Benedikts Vanags (Benediktas Vanagas), autosportists: “Domāju, ka Lexus patlaban mainās. Sākotnēji tas bija tikai komfortabls, mierīgs luksusa auto. Pašlaik es manu, ka Lexus gēnos vai mentalitātē parādās vairākas sportiskas iezīmes.” Tas sāk kļūt par automašīnu braucējam, ne tikai pasažieriem. 

Urmo Āva (Urmo Aava), Rally Estonia organizators: “Lielākais pārsteigums bija piekare. Mēs bijām mazliet nerātni. Tur bija mazs gabaliņš nelīdzenas grants, kur mēs kopā ar igauņu žurnālistu braucām tik ātri, ka organizatori mums māja, ka esam pārāk ātri. Pat šajā grants posmā mašīna turējās ļoti labi.” 

Reizē ar lielāku bateriju Lexus UX parādījušies arī citi atjauninājumi: jauna. multimēdiju iekārta ar skārienjutīgu ekrānu, un kopā ar Panasonic izstrādāta jauna gaisa attīrīšanas un mitrināšanas sistēma. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.