Ziņas

Septiņvietīgs Lexus RX ir gaidāms nākamgad

Lexus gatavo RX350L un RX450L pagarinātās versijas
Modeļu debija gaidāma Tokijas auto izstādē
Plānots arī Lexus UX kompaktais krosovers

Lexus plāno reaģēt uz pircēju ieteikumiem un laist klajā septiņvietīgu RX krosovera modeli – tā liecina kompānijas iesniegtie patentu pieteikumi uz nosaukumiem RX350L un RX450L. Šī niša autoražotāja modeļu klāstā līdz šim bija brīva, taču skaidrs, ka tagad Lexus spēs veiksmīgāk konkurēt ar tādiem modeļiem, kā, piemēram, Volvo XC90, kas jau piedāvā septiņvietīgas versijas.

Sagaidāms, ka Lexus RX350L un RX450L debitēs šogad gaidāmajā Tokijas autošovā un jau nākamgad nonāks pārdošanā. Oficiāla apstiprinājuma no Lexus gan vēl nav, taču var pieļaut, ka tie nākamgad būs pieejami ne tikai ASV, kad ir būtisks Lexus RX noieta tirgus, bet arī Eiropā.

Patentu pieteikumi, saskaņā ar ziņām no avotiem Japānā, iesniegti arī par nosaukumiem UX200, UX250 un UX250h. Ņemot vērā Lexus tradīcijas modeļu nosaukumu veidošanā, tie apzīmē mazāka tilpuma motorus, kas, visticamāk būs gaidāmā Lexus UX kompaktā krosovera modifikāciju klāstā.

Saskaņā ar informāciju, kas izskanēja saistībā ar pērn Parīzes auto izstādē demonstrēto UX konceptauto, tas būs mazākais Lexus krosovers, kas modeļu sarakstā ierindosies zem NX un RX, aizvietojot CT hečbeku, kas ir šobrīd lētākais Lexus modelis.

Diezgan droši var prognozēt, ka UX ražošanas versija nebūs tik ekstrēma, kā konceptauto, taču saglabās Lexus galvenās iezīmes, tai skaitā masīvo radiatora resti.

Netieši apstiprinot iepriekšminēto, Lexus māteskompānijas Toyota boss Karls Šlihts Parīzes auto izstādē ir norādījis, ka SUV japāņu autoražotājam ir lielāka prioritāte, nekā kupejas tāpēc krosoveru klāsts tiks tālāk pilnveidots.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.