Testa brauciens

Opel Adam S: izmēģināts!

Whatcar.lv testē Opel Adam S
Mazauto ar 150 ZS turbomotoru
Cena, sākot no 17 142 eiro

Opel ir ielikuši savā mazākajā auto 1,4 litru tilpuma 150 ZS benzīna turbodzinēju, Recaro sporta sēdekļus, aprīkojuši to ar 18 collu diskiem un izrotājuši ar sportiskiem virsbūves un salona apdares akcentiem. Rezultātu sauc – Opel Adam S.

Tam ir arī sporta piekare un bremzes, kas nav mazsvarīgi, jo no 0-100 km/h tas paātrinās 8,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir šī auto izmēram teju biedējoši 200 km/h.

Opel Adam S jau ir nopērkams arī Latvijā – cenas sākas no 17 142 eiro, taču ar tādu aprīkojumu, kāds bija mūsu testa auto tas maksā jau virs 20 000 eiro.

Kāds tas ir?

Par spīti tam, ka no ārpuses Adam S tikai minimāli atšķiras no standarta Adam, Opel inženieriem ir izdevies pārvērst kompakto un rāmo pilsētas auto par nesliktu sportisko hečbeku.  Sešpakāpju manuālā transmisija strādā saskanīgā tandēmā ar motoru, nodrošinot visu 150 ZS pilnvērtīgu izmantošanu.

Šis ir motors, kuram patīk, kad autovadītājam ir smaga labā kāja – tas nepārtraukti provocē veikt strauju paātrinājumu, to papildinot ar dobjiem izplūdes sistēmas rūcieniem. Patīkamās sajūtas vairo arī nevainojamā vadāmība kā arī vieglā un precīzā stūres reakcija. Uzreiz jāpiebilst – ESP sistēmu var atslēgt, bet ne pilnībā - Opel ir atstājuši tādu kā “drošības tīkla” funkciju, kas palīdz saglabāt kontroli pār auto.

Būtībā Adam S ir izmantojams arī kā ikdienas auto pilsētā – nelielā ātrumā motora troksnis ir neuzbāzīgs, gaita nav pārāk cieta, interjers ir diezgan gaumīgs, kaut gan plastmasas tajā netrūkst. Jāņem vērā, ka tas idejiski ir mazauto, tāpēc tas nav īpaši praktisks – bagāžas nodalījums ir mazs, tāpēc iepirkumu maisiem var atvēlēt aizmugures sēdekļus, kas pasažieriem tāpat būtu pašauri.

Vai to ir vērts pirkt?

Ideja par pilsētas mazauto, kas piedāvā patiešām aizraujošu braukšanas prieku varētu ieintriģēt daudzus – taču jāņem vērā, ka Adam S nebūt nav lēts prieks, tāpēc reāli pircēji varētu būt meklējami tikai to Opel fanu aprindās, kam nepieciešams jaudīgs Adam.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.