Ziņas

Bentley Bentayga jau manīts ielās

Pirmie Bentley Bentayga foto
W12 biturbo motors ar vairāk nekā 600 ZS
Pārdošanā nākamgad

Rolls-Royce to oficiāli vēl nav atzinuši, taču topošais Bentley Bentayga apvidus auto ir nospēlējis būtisku lomu viņu plānos ieiet ultra-luksusa apvidus auto segmentā.

Taču, kamēr Rolls-Royce vēl tikai zīmē sava apvidnieka aprises, Bentayga jau braukā pa ielām Zviedrijas ziemeļos, kur to pamanījuši mūsu spiegu fotogrāfi.

Bentley apstiprinājuši, ka Bentayga tiks laists klajā kādā no šīgada autošoviem un pārdošanā nonāks nākamgad. Prototipam zem motora pārsega ir W12 biturbo benzīna motors ar vairāk nekā 600 ZS, kas ļaus padarīt Bentayga par pasaulē ātrāko apvidus auto ar vismaz 320 km/h maksimālo ātrumu.

Sagaidāms, ka Bentayga „bāzes versijai” būs VW grupas biturbo V8 motors, bet vēlāk modifikāciju paleti papildinās hibrīddzinējs no  Mulsanne Hybrid Concept.

Britu luksusa auto ražotājs ir diezgan labi paslēpis Bentayga aiz pelēcīgi melna maskēšanās tērpa, pagaidām saglabākot tā dizainu noslēpumā. Tiek ziņots, ka līdzība ar 2012.gada Ženēvas auto izstādē demonstrēto EXP-95 konceptauto būšot minimāla.  

Skaidrs gan, ka zem virsbūves atradīsies VW grupas jaunā alumīnija arhitektūra, kas kalpos par pamatu arī nākamajām Audi Q7, Porsche Cayenne, VW Touareg paaudzēm un topošajam Lamborghini SUV.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.