Ziņas

Subaru atklāj zīmola pirmo elektroauto - Solterra krosoveru

Subaru debija elektroauto segmentā
Sniedzamība līdz 530 km
Priekšpiedziņas un pilnpiedziņas versijas

Subaru Solterra tapis sadarbībā ar Toyota, izmantojot e-TNGA platformu. Nosaukums Solterra ir latīņu vārdu “Sol” un “Terra” apvienojums. Tulkojot latviešu valodā, tie nozīmē “saule” un “māte zeme”.

Šis nosaukums ir izvēlēts, lai izrādītu pateicību un cieņu pret planētu, kuru cilvēki sauc par savām mājām, un debess ķermeni, kura enerģija ir nepieciešama dzīvībai.

Uz jaunā apvidnieka virsbūves pamanāmas ir riteņu arku uzlikas un divi aizmugures spoileri. Salons līdzinās Toyota un Lexus modeļiem. Galveno lomu ieņem taisnstūra multimediju displejs, kas savienots ar viduskonsoli.

Jaunais modelis ieguvis 71,4 kWh akumulatoru un tā jaudas parametri būs līdzīgi kā Toyota BZ4X. Elektriskajam Solterra būs pieejama pilnpiedziņas sistēma. Uz katras ass atradīsies viens elektromotors.

Priekšpiedziņas versijā tas attīstīs 204 ZS, bet ar visu riteņu piedziņu nedaudz vairāk – 218 ZS. Ar vienu uzlādi sniedzamība sasniegs 460 - 530 km (WLTP dati). Ātrās uzlādes stacijās elektroauto spēs lādēties ar 150kW jaudu.

Pirmie klienti jauno Solterra saņems 2022. gada vasarā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!