Ziņas

Fiat Latvijā prezentē jauno Ducato

Ducato aprit 40 gadi un šo jubileju tas svin kā tirgus līderis
2020. gadā Ducato kļuva par vislabāk pārdoto vieglo komerctransportu Eiropā
Lietotāji 13 gadus pēc kārtas Ducato ir nosaukuši par “labāko kemperu bāzes transportlīdzekli”

Jaunajam Ducato aprit 40 gadi un viņš svin šo gadadienu kā tirgus līderis, jo 2020. gadā kļuva par vislabāk pārdoto vieglo komerctransportu Eiropā ar 149 000 vienību pārdošanas apjomu, kas ir par 8% vairāk nekā 2019. gadā. Bet tas vēl nav viss: jau 13 gadus, lietotāji no visas Eiropas Ducato ir atzinuši par “labāko kemperu bāzes transportlīdzekli”.

Tāpēc jaunais Ducato turpina sasniegt šos rezultātus un ir gatavs izmantot jaunas iespējas, piedāvājot klientiem savas tradicionālās stiprās puses, kā arī praktiskus un funkcionālus jauninājumus, kas balstīti uz stilu, tostarp jaunā vintage Fiat logotipa ieviešanu, kas ir dāsna izmēra , lai izceltu identitātes un piederības sajūtu. Jaunais režģis un dzinēja korpuss pastiprina robustuma iespaidu, savukārt LED lukturi ir par 30% gaišāki nekā halogēna lampas.

Pievēršoties interjeram, salonā notiek īsta “revolūcija”, kuras mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti uz “kuģa” un lietošanas praktiskumu. Ir arī jauna, mazāka stūre ar dažādām vadības ierīcēm “pa rokai”, savukārt durvju paneļi ir papildināti ar papildu nodalījumiem. Automātiskā klimata kontroles sistēma ir uzlabota, kā arī bezatslēgas palaišana nodrošina laika ietaupījumu un ērtu lietošanu. Stāvbremze tagad ir elektriska, lai salonā būtu vairāk vietas.

Vēl viena jauna iezīme ir iekšējo instrumentu pilnībā digitālā konfigurācija, pateicoties Full Digital Cockpit, kas var nekavējoties un skaidri sniegt praktisku informāciju par braucienu un brīdinājumus, nodrošinot lielu elastību, lai atbilstu autovadītāju reālajām prasībām. Papildus tam ir jaunās Uconnect saskarnes ar ekrāniem līdz 10 ”, satelītu navigācijas sistēma, kas ietver TomTom 3D kartes un iebūvētu bezvadu Apple CarPlay/Android Auto.

Arī veiktspējas ziņā jaunā Ducato klāsts ir pilnībā atsvaidzināts, piedāvājot dzinējus, kas izstrādāti atbilstoši Euro 6D-Final noteikumiem, kas ir labākie savā klasē ar jaudīgāko ar 450 Nm griezes momentu. Jaunie Multijet3 dīzeļdzinēji uzlabo efektivitāti, samazinot svaru (kravnesības dēļ) un samazinot patēriņu un CO2 emisijas. Palielināta arī izturība un komforts, pateicoties uzlabotajai elastībai un zemākam trokšņa līmenim nekā iepriekšējās paaudzes dzinējiem. 

Dzinēju klāstam ir četri jaudas līmeņi (120, 140, 160 un 180 ZS) ar jaunu un uzlabotu 6 ātrumu manuālo pārnesumkārbu, kas tiek piedāvāta visos 4 līmeņos, un “9Speed” automātisko pārnesumkārbu, kas pieejama 140 ZS , 160 ZS un 180 ZS varianti.

Lai vēl vairāk uzlabotu transportlīdzekļa manevrētspēju, parastais stūres pastiprinātājs ir aizstāts ar pašregulējošu elektriski vadāmu piedziņas sistēmu, lai atvieglotu automašīnas novietošanu stāvvietā. Tikmēr tradicionālā “uz priekšu vērstā” Ducato arhitektūra turpina nodrošināt vislabāko kravas ietilpību un stūres rādiusu savā klasē, un vispārīgāk-lielāku pasažieru komfortu, pateicoties pašizlīdzinošajai pneimatiskajai balstiekārtai.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Fiat Doblo Combi MPV

What Car? Vērtē Novērtēts ar 2 no 5

Viens no praktiskākajiem Fiat modeļiem, kas noderēs arī ģimenes vajadzībām. Diemžēl tā izskats pārlieku daudz atgādina standarta komerctransportu

Lietota auto tests

Fiat 500 hečbeks (08-)