Ziņas

Fiat Eiropā laiž klajā jaunu hibrīdauto

Fiat 500 hibrīds
Vēlāk gaidāma elektroauto versija
Elektrifikācija skars arī Panda modeli

Jaunais Fiat 500 modelis kļūs par pirmo FCA grupas auto, kurā tiks izmantota nākamās paaudzes hibrīda tehnoloģija. Šis modelis Eiropas tirgū nonāks jau šajā mēnesī, iezīmējot zīmola elektrifikācijas posma sākumu. Pilnībā elektrisks Fiat 500 tiks prezentēts Turīnā vēlāk šajā gadā.

Ekskluzīvais Fiat 500 Launch Edition debitēs ar jauno Mild Hybrid dzinēju, kas apvieno jaunāko trīs cilindru 70 ZZ (51 kW) benzīna motoru ar 12 voltu BSG elektromotoru un litija jonu akumulatoru.

Salīdzinot ar pašreizējo 1,2 litru 69 ZS motoru, hibrīda versija samazinās degvielas patēriņu un CO2 izmešus vidēji par 20%.

Launch Edition versija būs pirmais modelis automobiļu rūpniecībā, kurā izmantos Seaqual dziju sēdekļu polsterēšanai. Tādā veidā Fiat piedalās plastmasas pārstrādes iniciatīvā, izmantojot 10% pārstrādātu materiālu, kas savākti no okeāniem, savukārt atlikušie 90% savākti uz zemes.

Šie īpašie sērijas modeļi būs atpazīstami ar hibrīda simboliem auto aizmugurē un ar atšķirīgu H formas logotipu vertikālā stāvoklī. Tas sastāv no diviem rasas pilieniem, kas simboliski iezīmē jauna laikmeta sākumu.

Fiat 500 nebūs vienīgais automašīnu ražotāja modelis, kurā iestrādāta jaunā Mild Hybrid tehnoloģija - populāro auto Fiat Panda gaida tādas pašas izmaiņas.

Fiat 500 un Fiat Panda ir vieni no populārākajiem pilsētas auto Eiropā. Šajā reģionā tiek pārdotas aptuveni 400 000 Fiat 500 un Panda automašīnas gadā, tāpēc šo modeļu elektrifikācija sniegs nozīmīgu ieguldījumu tīrākas vides veidošanā Eiropas lielākajās pilsētās.

Fiat 500 cena Latvijā ir sākot no 12 990 EUR, savukārt Fiat 500 hibrīda versija maksās no 14 690 EUR.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Fiat Doblo Combi MPV

What Car? Vērtē Novērtēts ar 2 no 5

Viens no praktiskākajiem Fiat modeļiem, kas noderēs arī ģimenes vajadzībām. Diemžēl tā izskats pārlieku daudz atgādina standarta komerctransportu

Lietota auto tests

Fiat 500 hečbeks (08-)