Ziņas

FIAT 500e kļuvis par Gada kabrioletu

Fiat 500e saņem prestižu apbalvojumu
Žūrijas ekspertus iepriecina elektroauto sniedzamība
Itāļu elektroauto apsteidz vācu konkurentus

Siltajos mēnešos iecienītākie auto, kuros izbaudīt vasarīgu vēju noteikti ir kabrioleti. Šāda tipa auto pastāv jau kopš pagājušā gadsimta 20. -30. gadiem. Protams, iepriekš tie izskatījās pavisam citādāk, bet mūsdienās jau skaidri zinām, kas ir kabriolets.

Šī gada vasarā izlaistais FIAT 500e "What Car?" ekspertus aizrāvis ar braukšanas komfortu, šasiju, multimediju pārpilnību un ārkārtīgi garo attālumu, kuru iespējams nobraukt ar vienu akumulatora uzlādes reizi. Žurnāla redaktori uzskata, ka Itālijas autoražotāja radītais kabriolets šobrīd neapšaubāmi ir labākais elektriskais kabriolets.

Britu žurnālistus arī patīkami pārsteigusi pievilcīgā FIAT 500e salona apdare, interjera kvalitāte un tādas tehnoloģiskās priekšrocības kā nākamās paaudzes instrumentu panelis, tā funkcijas un pārvaldība.

"Šis viennozīmīgi ir ļoti svarīgs novērtējums zīmolam, kurš relatīvi nesen sācis ražot elektriskos automobiļus,” norāda FIAT pārstāvja AUTOBRAVA Motors tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks.

"What Car?" rīkotajā kabrioletu izvērtēšanā FIAT 500e sacentās ar deviņiem citiem moderniem elektriskajiem kabrioletiem: BMW 8, Lexus LC, Audi A5, Mini, Aston Martin DB11, Mercedes-Benz E-Class, Mercedes-Benz C Class, Rolls-Royce Dawn un Volkswagen T-Roc.

Elektriskais FIAT 500e, kas Eiropas tirgū debitēja šā gada pavasara izskaņā, ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēj nobraukt 320 kilometrus. Šis auto ar tā 87 kW jaudu 50 km/h lielu ātrumu spēj sasniegt vien 3,1 sekundē. Automobilī uzstādītā uzlādes sistēma vairākkārtīgi samazina uzlādes laiku un vien pēc piecu minūšu ātrās lādēšanas tas spēj nobraukt 50 kilometrus, bet akumulatoru uzlāde līdz 80% no ietilpības aizņem 35 minūtes.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Fiat Doblo Combi MPV

What Car? Vērtē Novērtēts ar 2 no 5

Viens no praktiskākajiem Fiat modeļiem, kas noderēs arī ģimenes vajadzībām. Diemžēl tā izskats pārlieku daudz atgādina standarta komerctransportu

Lietota auto tests

Fiat 500 hečbeks (08-)