Ziņas

Opel Astra ecoFLEX tagad arī ar start/stop sistēmu

Opel uzlabo Astra ecoFLEX
Samazina vidējo degvielas patēriņu
3,9 litri dīzeļdegvielas uz 100 km

Ar vidējo degvielas patēriņu 4,1 litra (uz 100 km) robežās un 109 g/km CO2 izmešiem, Opel Astra 1,3 CDTI ecoFLEX hečbeks jau tā bija ekonomisks un videi draudzīgs transportlīdzeklis.

Tagad General Motors Eiropas nodaļa nolēmusi spert vēl vienu soli tālāk, piedāvājot to ar start/stop sistēmu, kas automātiski izslēdz dzinēju, automašīnai apstājoties sastrēgumā vai pie luksofora.  Tādējādi CO2 emisijas samazinājušās līdz 104 g/km, bet vidējais degvielas patēriņš noslīdējis zem 4 litriem uz 100 km (3,9 litri).

Opel pārstāvji norāda, ka visiem ecoFLEX modeļiem ir priekšējā restē integrēts gaisa plūsmas vadīšanas elements – aizvērtnis, tas palīdz uzlabot mašīnas aerodinamiskos rādītājus.

Braucot ar nelielu ātrumu, zem motora pārsega caurvējam tiek ļauts nodrošināt optimālākos apstākļus dzinēja darbībai; savukārt ātrumam palielinoties, režģī ietvertās lameles automātiski aizveras, lai novadītu gaisa plūsmu automobilim visapkārt.

Tikmēr indikators instrumentu panelī signalizē, kad pienācis ideālais brīdis pārslēgt augstāku pārnesumu – tādējādi vadītājs var visā pilnībā izmantot auto degvielas ekonomijas potenciālu.

Latvijā Astra ecoFLEX cena sākas no Ls 11 739.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.