Testa brauciens

XC40 Recharge krosovers - pirmais Volvo elektroauto

Pirmais Volvo elektroauto ieradies Latvijā
Krosovers ieguvis siltumsūkni
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Mēs zinām, ka Volvo ir sociāli atbildīgākais autoražotājs pasaulē. Tas paziņojis, ka pavisam drīz visi automobiļi būs elektriski. Kāpēc visas ielas nav pilnas ar elektriskiem Volvo? 

Pagaidām viņi izspieduši tikai vienu un tas pats pie mums nonācis ar divu gadu nokavēšanos. Volvo XC40 elektriskais ir mūsu testā!

Elektriskais krosovers, kura pilnais nosaukums ir Volvo XC40 P8 Recharge, ražots Beļģijā uz Volvo kompaktā krosovers XC40 bāzes. 2018. gadā XC40 tika atzīts par Eiropas Gada auto, un paralēli tīra benzīna versijām tiek ražots arī kā lādējamais hibrīds. 

Pilnībā elektrisks XC40 bija gatavs jau 2019. gadā, taču pat svarīgākajos tirgos to sāka piedāvāt vien gadu vēlāk, un vēl gads bija nepieciešams, kamēr tas sasniedza mūs. Bet par to nav ko žēloties. Pa šo laiku XC40 ticis pie siltumsūkņa, kas jaunākajos elektroauto aizstāj mazāk efektīvo elektrisko apsildi - kondicionētāju. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.