Testa brauciens

Modernizētā Peugeot 2008 pirmie iespaidi

Pieejams benzīna, hibrīda un pilnībā elektriskā versijā
Sākuma cena - 21 600 eiro
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Pirms četriem gadiem, kad mazās klases krosovers Peugeot 2008 parādījās jaunā, radikāli citā izskatā, mūs daudz vairāk aizrāva dizaina nianses, nevis praktiskie izmēri. Bet krosovers ir 4,3 metrus garš, un tam ir savai klasei diezgan liels bagāžnieks - nedaudz virs 400 litriem. 

Modernizēto Peugeot 2008 viegli atpazīt pēc trim dienasgaitas lukturu svītrām katrā pusē. LED pamatgaismas tagad ir standartaprīkojums. Aizmugurējie lukturi padevušies vēl efektīgāki, un tiem pieskaņoti lakoniski, taču spilgti pagrieziena signāli. Lai gan Peugeot pieejams arī elektrisks, šo modeli pagaidām ražo kā ar benzīna, tā dīzeļdzinēju. Pēdējais daudziem tiešajiem konkurentiem vairs nav pieejams vispār. 

Jāsaka gan, ka arī mūsu Peugeot cenu lapa HDi iespēju pagaidām neparedz. Paliek izvēle starp divām 1,2 litru trīscilindru benzīna dzinēja versijām - ar 101 un 130 zirgspēkiem. Arī modernizētajā versijā krosovers saglabājis izteikti sportisku, pat nedaudz asu vadāmību un atlētisku stāju. Lielu daļu minēto sajūtu veido arī salona iekārtojums. GT komplektācijā automašīnai ir melns salons ar zaļām šuvēm, un sportiski sēdekļi ar īpatnēju izliekumu. 

Vadītāja sēdeklim iespējama elektriska regulēšana un pat masāža. Tomēr atzveltnes izliekums nav regulējams pat te. Peugeot patentētā i - kokpita trīsdimensiju bilde vēl arvien apbur, un tai arvien parādās jauni fani. Ar laiku konstatējām, ka pa īstam atsaucīgs Peugeot 2008 ir tikai sporta režīmā. Taču tad astoņātrumu automāts allaž turas vienu pārnesumu zemāk, un tas nenāk par labu degvielas patēriņam. Kompromiss ir braukt standarta režīmā, bet vajadzības gadījumā - piemēram, pirms apdzīšanas, likt lietā lāpstiņas zem stūres. 

Labi, ka Peugeot atļāvis krosoveram paturēt elegantos klavieru tipa taustiņus panelī. Tie ir samērā ērti, un katrs nieks nav jāuztausta ekrānā. Peugeot 2008 sākuma cena ir 21 600 eiro, taču tas ir Active ar vājāko motoru un manuālo kārbu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.