Ziņas

Elektriskais Mercedes-Maybach EQS attīstīs 658 ZS

Elektrisks SUV ar Maybach garu
658 ZS jauda un 950 Nm griezes moments
Cena, visticamāk, pārsniegs 200 000 eiro

Šis ir pirmais elektriskais Maybach, tiesa, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV krosovers nav atsevišķs modelis, bet tikai jaudīgākais, greznākais un dārgākais EQS SUV krosovera variants.

Virsbūves atšķirību nav: elektriskajam Maybach ir tāda pati riteņu bāze (3210 mm) un garums (5125 mm), taču pilnībā ievērots Maybach gars. Eksterjera iezīmes ir atšķirīgs priekšējā paneļa raksts, bagātīgs hroma dekors, oriģināli 21 vai 22 collu diametra riteņu diski. Digital Lights matricas lukturi ir iekļauti standarta aprīkojumā, bet divu toņu virsbūves krāsojums pieejams par papildu samaksu. Kā ierasts, interjers ir bagātīgi dekorēts.

Maybach nav ietekmējusi otrreizējās pārstrādes materiālu mode, tāpēc jau bāzes aprīkojumā salonā izmantota napāda un smalks finierējums. MBUX Hyperscreen priekšējais panelis pieder standarta aprīkojumam, taču ir pārveidota tā grafika un parādījušies trīs īpaši režīmi: Discreet, Sporty un Maybach. Taču uzmanības centrā jaunajā modelī ir salona aizmugurējā daļa, kur uzstādīti divi atsevišķi, uz aizmuguri atbīdīti sēdekļi ar plašu elektriskās regulēšanas diapazonu, apsildi, ventilāciju un masāžas funkciju.

Atsevišķi apsildāmas ir kakla un plecu zona. Masīvajā centrālajā konsolē izvietota planšete borta ierīču vadībai. Kā papildaprīkojums pieejami nolokāmi galdiņi un atdzesēts pudeļu nodalījums. Maybach ir pieejami arī atsevišķi ekrāni aizmugurējiem pasažieriem (katrs 11,6 collas). Gaitas komfortu nodrošinās standarta aprīkojumā iekļautā pneimatiskā balstiekārta un visu riteņu stūrēšana.

Ja EQS 580 SUV topversija piedāvā 544 ZS un 858 Nm, tad Mercedes-Maybach EQS 680 SUV sistēma attīsta 658 ZS un 950 Nm. Akumulatora ietilpība ir 107,8 kWh, un paredzamais nobraukums ar vienu uzlādi ir 600 km. Līdzstrāvas uzlādes maksimālā jauda – 200 kW. Līdz 100 km/h SUV ieskriesies 4,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 210 km/h. Jaunā modeļa cena vēl nav paziņota, taču, visticamāk, tā pārsniegs 200 tūkstošus eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.