Testa brauciens

Pilnībā elektriskā Volvo EX90 pirmie iespaidi

Ietilpīgais XC90 kļuvis elektrisks
Latvijā ieradīsies nākamgad
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Šoreiz Autoziņas pirmo reizi iepazīstas ar 100% elektrisko Volvo EX90. Pilnībā elektriskais SUV iznāca 2022. gada nogalē. Tas ir pirmais tikai elektriskā formātā ražotais Volvo modelis, un ar laiku tas pilnībā aizstās Volvo lielāko krosoveru XC90.

Vizuāli EX90 kopē XC90. Galvenā uzmanība ir gaismas tehnikai. Lai saglabātu pēctecību un atpazīstamību, priekšā izmantotas pazīstamās gaismas Tora vesera formā. Līdzīgs piegājiens īstenots arī aizmugurē. 

Maksimālais Volvo EX90 vietu skaits ir septiņas, tātad elektromobilis var būt arī ar trim sēdekļu rindām. EX90 praktiski nav izvirzītu bamperu. Lakoniskā bagāžnieka mala samazina parazitāru gaisa virpuļu veidošanos, tāpēc Volvo EX90 ir savai formai un izmēram salīdzinoši zems aerodinamiskās pretestības koeficients - 0,29.

Zem grīdas atrodama 107 kWh baterija no Polestar 3. Salons vizuāli šķiet ļoti pazīstams, taču ir atšķirīgs uz tausti. Visas pogas izveidotas pilnībā no jauna, un planšete centrā ir vēl lielāka.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.