Ziņas

Dacia uz Bigster konceptauto bāzes izstrādās jaunu modeli

Jauns SUV no Dacia
Tiks veidots uz Bigster konceptauto bāzes
Tirgū nonāks 2025. gadā

Iepazīstinot ar Renaulution stratēģisko plānu 2021. gada 14. janvārī, Dacia atklāja Bigster Concept – konceptautomobili, kas pavēra jaunus horizontus zīmola automobiļu klāstam, īpaši C segmentā. Saglabājot uzticību Dacia būtībai, Bigster Concept ir 4,6 m garš, izturīgs un plašs automobilis, kas piedāvā visu, ko gaida no SUV šajā segmentā. Plānots, ka tas tiks izlaists 2025. gadā.

Dacia pirmais C segmenta modelis Jogger tika atklāts 2021. gada septembrī IAA Mobility izstādē Minhenē, no jauna ieviešot naudas ziņā pieejama un daudzfunkcionāla ģimenes automobiļa koncepciju. Jogger ir pieejams piecvietīgā un septiņvietīgā versijā, ideāli iemiesojot Dacia būtību. Daudzfunkcionālais Jogger ar izcilo plašumu un pārveidošanas iespējām, kā arī drosmīgu dizainu ir pieejamākais ģimenes automobilis tirgū. To var iegādāties ar benzīna, LPG un kopš 2023. gada janvāra arī ar hibrīdo dzinēju.

Konkurētspējīgā un ārkārtīgi elastīgā CMF-B platforma ir Dacia ražošanas stratēģijas centrā.

Ražotnes Rumānijā un Marokā spēj ražot:

  • dažāda tipa automobiļu virsbūves – sedanus, hečbekus, kā arī SUV B un C segmentos;
  •  modeļus ar iekšdedzes, alternatīvās enerģijas un hibrīdajiem dzinējiem, kas garantē atbilstību mainīgajiem autoindustrijas noteikumiem;
  • automobiļus ar divu vai četru riteņu piedziņu garumā no 4,1 līdz 4,6 m. 

Šī platforma nodrošina Dacia plašas pielāgošanās iespējas, palīdzot zīmolam paātrināt uzņēmējdarbības plāna ieviešanu, lai veicinātu produktu plāna īstenošanu un C segmenta iekarošanu.

Mioveni rūpnīca Rumānijā tika atklāta 1968. gadā, un tas ir Dacia zīmola vēsturiskais ražošanas centrs. Tagad tā kļuvusi par etalona ražošanas kompleksu ar virsbūves montāžas iekārtu, mehānisko un šasijas iekārtu, lietuvi un loģistikas platformu. Pašlaik Mioveni tiek ražoti četri no zīmola modeļiem: Duster, Sandero Stepway, Logan un Jogger. 

Sākot no 2024. gada, Mioveni rūpnīcā tiks ražoti jaunās paaudzes Duster, izmantojot CMF-B platformu.

Savukārt no 2025. gada tiks ražots arī jauns Dacia automobilis – C segmenta SUV, kura pamatā būs Bigster Concept. 

Lai izlīdzinātu Dacia rūpnīcu slodzi un palīdzētu zīmolam iekarot C segmentu, arī Jogger automobiļi, tostarp Jogger HYBRID 140, no 2024. gada otrā ceturkšņa tiks ražoti Tanžeras rūpnīcā Marokā.

Ražotne Tanžerā uzsāka darbību 2012. gadā, un kopš tā laikā radījusi revolūciju Marokas autobūves nozarē, ņemot vērā, ka tai ir nulle oglekļa dioksīda emisiju un nulle ražošanas notekūdeņu. Arī Tanžeras rūpnīcā tiek ražoti automobiļi uz CMF-B platformas, lielākoties Dacia Sandero, kas kopš 2017. gada Eiropā privātpersonām visvairāk pārdotais automobilis.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Dacia Sandero hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 2 no 5

Sandero neizceļas ar labu vadāmību, drošības aprīkojumu vai salona apdari, taču tas ir ļoti lēts. Tiesa gan, jārēķinās, ka tālākpārdošanas vērtība būs zema.

Lietota auto tests