Ziņas

Red Dot Award 2022: jaunā Peugeot 308 dizains izpelnās augstu atzinību

Peugeot saņem prestižu dizaina balvu
Eksperti novērtē inovatīvo pieeju
Peugeot Red Dot produktu dizaina balvu saņem jau septīto reiz

Prestižais apbalvojums tika nodibināts Vācijā 1955. gadā un kopš tā laika ir kļuvis par pasaules labākā dizaina zīmi. Patērētāji visos kontinentos paļaujas uz Red Dot balvu kā kvalitātes, pārdomāta dizaina un izcilas ergonomikas garantiju. Peugeot 308 ir jau septītais zīmola modelis, kam šī balva piešķirta.

Linda Džeksone, Peugeot zīmola izpilddirektore: “Mēs no sirds lepojamies, ka jaunais Peugeot 308 saņēmis kāroto Red Dot balvu. Mūsu jaunais logotips lieliski simbolizē to centību un aizrautību, ar kādu tika radīts jaunais modelis. Tā dizainam raksturīga nebijusi pievilcība, meistarība, tehnoloģiskā izcilība, precizitāte un inovācijas. Prestižā produktu dizaina balva apliecina, ka jaunā auto izstrādē esam gājuši pareizo ceļu.”

Dizains, kas nosaka tendences

Jaunā 308 ārējais dizains žūriju ir pilnībā pārliecinājis. Pateicoties pārdomātajai arhitektūrai, jaunais Peugeot 308 ir ne vien komfortabls un ērti lietojams, bet arī apveltīts ar dinamisku siluetu. Šis ir arī pirmais modelis, kam ir jaunais kompānijas logo. Tas meistarīgi iestrādāts priekšējā radiatora restē un lieliski nomaskē aiz tā apslēptos sensorus. Smalkos vertikālos gaismas elementus priekšpusē papildina Matrix LED priekšējie lukturi (pieejami GT un GT Pack aprīkojuma līmenī), kas ikdienā nodrošina lielāku efektivitāti un drošību. Savukārt trīs LED gaismu joslas aizmugurē ir apliecinājums zīmola DNS.

Salonā virs kompaktās stūres atrodas Peugeot i-Cockpit® 3D jeb digitālais informācijas bloks un ir arī jauns intuitīvs skārienekrāns centrā, kam apakšā ir konfigurējami i-Toggle taustiņi, kas rada zināmas asociācijas ar viedtālruni. Ergonomikas un regulēšanas iespēju dēļ sēdekļi ir saņēmuši AGR sertifikātu. Iekšpusē netrūkst arī citu pārsteidzošu detaļu, piemēram, te ir LED noskaņas apgaismojums, kas tiek piedāvāts astoņās krāsās, un durvju paneļi ar Alcantara® vai alumīnija apdares detaļām atkarībā no aprīkojuma līmeņa.

Atbilstoši Power of Choice filozofijai jaunais Peugeot 308 ir pieejams ar vairāku tipu dzinējiem. Papildus dažādiem iekšdedzes dzinēja variantiem, jauno Peugeot 308 var izvēlēties arī ar vienu no diviem hibrīddzinējiem.

Red Dot dizaina balva

Peugeot Red Dot produktu dizaina balvu saņem jau septīto reizi. 2020. gadā ar šo atzinību tika pagodināti modeļi 208 un 2008; 2017. gadā – modelis 3008; 2016. gadā – Traveller; 2014. gadā – pirmās paaudzes 308 SW; 2010. gadā – sportiskā RCZ kupeja.

Red Dot dizaina balva ir jau 11. starptautiskais apbalvojums, ko jaunais 308 saņēmis kopš modeļa iznākšanas 2021. gada nogalē.

1955. gadā ieviestais Red Dot zīmols ir starptautiski atzīts kvalitātes un veiksmīga dizaina apliecinājums. Konkursa starptautisko žūriju veido 50 eksperti no dažādām nozarēm: dizaineri, arhitekti un pasniedzēji. Red Dot dizaina balva ik gadu tiek pasniegta trīs jomās: produktu dizains, konceptuālais dizains, kā arī zīmola un komunikācijas dizains, un katru gadu žūrija apbalvo dizaina izcilības 51 kategorijā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.