Ziņas

Kāpēc pandēmija padara autobraucējus agresīvus?

Satiksmes drošība
Kā izskaidrot autovadītāju agresivitāti uz ceļa?
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Vai nav jocīgi - mājsēdes laikā automašīnu ielās ir mazāk, un satiksme parasti ir raitāka. 

Vienlaikus braukšana kļuvusi nervozāka un pat agresīvāka. Jānis Vanks, DBS autoskolas direktors: "Mēs to novērojām arī pirmās mājsēdes laikā. Neskatoties uz to, ka satiksme ir mazāka, tā ir daudz nervozāka, tas noteikti ir psiholoģisks jautājums. Cilvēki vienkārši jūtas slikti." 

Autoskolas direktora novērojumiem piekrīt Latvijas universitātes profesors sociālajā psiholoģijā Ivars Austers: "Cilvēks ir atlaists no darba, viņam trūkst naudas. Viņš ir nomāktā stāvoklī, gatavs izpaust savu attieksmi visnepiemērotākā vietā. Ceļu satiksme kalpo par zibensnovedēju negatīvā nozīmē. 

Viņi ir noguruši, nomocīti dusmīgi uz visu. To nespēj paturēt sevī un izliek satiksmē. Mājsēde ir ekstremāla situācija, un ne visi prot tai pielāgoties, pat ja paši domā, ka to spēj. "

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.