Ziņas

Elektroauto ar 1000 km sniedzamību – Volvo atklāj plānus 2030. gadam

Volvo plāno tuvāko desmitgadi
Ar vienu uzlādi 1000 km
Jaunās paaudzes akumulatori jau nākamgad

Zviedrijas autobūves uzņēmums Volvo Cars Corp., kas pieder Ķīnas autoražotājam Zhejiang Geely Holding Group, jau iepriekš atklāja, ka no 2030.gada plāno pārdot tikai pilnībā elektriskus automobiļus.

Tagad uzņēmums nācis klajā ar publisku paziņojumu, kas varētu iepriecināt daudzus elektroauto skeptiķus.

Nākamās desmitgades laikā zīmols plāno būtiski attīstīt akumulatoru tehnoloģijas. Viens no galvenajiem mērķiem ir akumulatora izstrāde, kas ļaus automašīnai ar vienu uzlādi veikt 1000 km distanci. Šāda sniedzamība varētu dod sirdsmieru tiem, kuri “pieķērušies” iekšdedzes dzinēju nobraukumam ar vienu degvielas uzpildi.

Pašlaik notiek darbs, lai par iegūtu par 50% lielāku bateriju enerģijas blīvumu nekā tas ir šobrīd. Jau nākamgad tiks prezentēts trešās paaudzes Volvo XC90, kurā jau varēsim redzēt modernizēto bateriju tehnoloģiju.

Volvo iecerējis, ka līdz 2025.gadam 50% no tā tirdzniecības apjoma pasaulē nodrošinās pilnībā elektriskie automobiļi.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.