Ziņas

Peugeot 2008 ieguvis Lietuvas labākā krosovera titulu

Jaunais Peugeot 2008
Gada krosovers Lietuvā
Žūrija atzinīgi vērtē dizainu un interjera apdari

Tie, kuri prognozēja, ka krosoveru mode nebūs ilga un automobiļu pasaule drīz vien atgriezīsies pie tradicionālajām virsbūves formām - mazajiem hečbekiem - nepārprotami kļūdījās. Lietuvas Gada auto konkursā SUV automobiļi regulāri veido vismaz pusi no visa dalībnieku skaita. Bieži vien daži no modeļiem ir tiešie konkurenti.

Tieši tā notika arī šogad: Francijas Peugeot konkursam deleģēja divus brāļus - ar benzīna dzinēju apgādāto 2008 un tā elektrisko analogu e-2008, cits franču ražotājs Renault piedāvāja Captur, Japānas Nissan atveda Juke, savukārt Ford nolēma balsošanā piedalīties ar Puma.

Lai arī mazo pilsētas SUV piedāvājums ir gana plašs, nevar apgalvot, ka tie ir līdzīgi. Autoražotāji velta milzu pūles, lai viņu automobiļiem būtu tādas īpašības, ko varētu viegli atpazīt pat dziļā tumsā.

Viena metode, kā to panākt, ir piešķirt mašīnai krasi atšķirīgu formu. Tā, piemēram, rīkojās Nissan ar savu Juke. Cita metode ir lukturu dizains, lai jau iztālēm varētu pateikt, kāda zīmola auto brauc pretī. Peugeot izvēlējās šo pieeju. Tādēļ, piemēram, 2008 un e-2008 ir atšķirīgi, zīmolam specifiski, vertikāli priekšējie lukturi, kas atgādina lauvas ilkņus. Arī aizmugurējie lukturi ar trim vertikālām svītrām, kas atgādina lauvas nagus, ir pietiekami ekskluzīvi, lai acumirklī būtu skaidrs, ka priekšā brauc Peugeot.

Konkursa Lietuvas Gada auto 2021 žūrijas komisija vērsa uzmanību arī uz neparasto dizainu. Lietuvas Žurnālistu auto kluba prezidents, konkursa žūrijas loceklis Valdis Valjukēvičs sacīja, ka viņš Peugeot 2008 bija rūpīgi izvērtējis jau pirms balsojuma, jo kāda sieviete viņam bija lūgusi padomu jauna auto izvēlē.

“Izvēloties starp vairākiem auto, uzvarēja Peugeot. Pircēju patīkami pārsteidza eksterjera un interjera dizains, kā arī modernais instrumentu panelis,” pauda eksperts.

Kontrastējošas un košas virsbūves krāsas nebija vienīgās īpašības, kam pievērsa uzmanību pircēja, kura meklēja jaunu auto. Pēc Valjukēviča teiktā sievieti pārsteidza arī fakts, ka šķietami nelielais auto iekšpusē ir ārkārtīgi plašs. Atzinību un uzslavas Peugeot modelis izpelnījās arī par rūpīgi atlasītajiem apdares materiāliem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.