Ziņas

Jaudīgākais Audi elektroauto – RS E-tron GT

Jaudīgāks nekā R8 Performance
Kopīga platforma ar Porsche Taycan
Tirgū no nākamā gada pavasara

Audi sniedzis detalizētu ieskatu gaidāmajā RS E-tron GT elektriskajā super-sedanā. Pilnībā tas tiks atklāts nākamā gada sākumā.

Elektriskais grand tourer flagmanis izmantos divus elektromotorus, attīstot vairāk nekā 637 ZS. Tas nozīmē, ka RS E-tron GT jauda pārspēj pat divdurvju R8 Performance, kas aprīkots ar atmosfērisko 5,2 litru V10 agregātu.

Maksimālo jaudu izdosies attīstīt tikai noteiktos scenārijos, piemēram, izmantojot launch control jeb starta kontroli. Iespaidīgs ir ne tikai zirgspēku skaits, bet arī griezes moments - 830 Nm.

RS E-tron GT veidots uz J1 platformas, ko izmanto arī Porsche Taycan, tomēr Audi uzsver, ka šim auto ir pilnībā atšķirīga identitāte. Tas paredzēts ne tikai sportiskā Dynamic režīma izmantošanai, bet arī ikdienišķam braucienam klusumā. Arī vadāmība un gaita vairāk vērsta uz komfortu. Tas izskaidro arī faktu, kādēļ RS E-Tron GT neattīsta tik lielu jaudu kā Taycan Turbo vai Turbo S versijas. Tiesa, Audi pārstāvji gan neizslēdz, ka nākotnē varētu būt gaidāma arī jaudīgāka modifikācija.

Audi pagaidām nav atklājis, cik sekundēs elektroauto sasniegs 100 km/h, taču zīmola pārstāvji ir minējuši, ka tas būs ātrāk nekā 3,5 sekundes. Maksimālais braukšanas ātrums ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Gluži kā Taycan, jaunais Audi flagmanis izmanto 83,7 kWh litija jonu akumulatoru, kas atrodas starp abām asīm. Ar vienu uzlādi būs iespējams veikt aptuveni 400 km. Pievienojot to ārzemēs pieejamajām 350 kW uzlādes stacijām, 80% uzlādes līmeni var sasniegt 22,5 minūtēs.

Sagaidāms, ka jaunais elektroauto tirgū ieradīsies nākamā gada pavasarī. Anglijā E-tron GT cena būs aptuveni 100 000 mārciņas (110 733 eiro), bet RS E-Tron GT maksās tuvāk 130 000 mārciņām (144 000 eiro).

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!