Ziņas

Scania prezentē pirmās elektriskās kravas automašīnas

300 kWh akumulators
2200 Nm griezes moments
Līdz 250 km nobraucamais attālums

Pilnībā elektriskā Scania kravas automašīna, kas tiek piedāvāta L un P sērijas kabīnēm – ir aprīkota ar bateriju komplektu 165–300 kWh un 230 kW elektrisko motoru, un tas ir līdzvērtīgs 310 zirgspēku jaudai. Klienti var izvēlēties starp piecām vai deviņām akumulatoru baterijām, kas ar vienu uzlādi nodrošinās maksimālo nobraukumu 250 km.

Scania hibrīds ar uzlādi no tīkla, kas pieejams L un P sērijas kabīnēm, nodrošina iespēju nobraukt lielus attālumus ar iekšdedzes motoru, kā arī līdz pat 60 km elektriskajā režīmā.

Elektriskās kravas automašīnas var aprīkot ar virsbūvēm, kas paredzētas kravu pārvadājumu, āķu pacēlāju, pašizgāzēju, betona maisītāju, atkritumu savācēju, kā arī ugunsdzēsības un glābšanas dienestu darbu veikšanai.  

Pilnībā elektriskā kravas automašīna pieejama ar piecām akumulatoru baterijām (165 kWh) vai deviņām baterijām ar 300 kWh jaudu. Tā kā ir izņemts iekšdedzes motors, viena baterija izvietota motora vietā, bet atlikušās četras vai astoņas baterijas novietotas šasijas sānā.

Baterijas var ērti uzlādēt ar 130 kW līdzstrāvu, izmantojot Kombinētās uzlādes sistēmas (Combined Charging System) savienotāju. Uzlādes laiks no nulles līdz 80% ilgst aptuveni 40 minūtes piecu bateriju aprīkojumā, un aptuveni 65 minūtes, ja ir deviņas baterijas. Turklāt tās tiek nepārtraukti uzlādētas braukšanas laikā, izmantojot bremzēšanas enerģiju.

Tā kā hibrīdam ar uzlādi no tīkla  ir arī iekšdedzes dzinējs, akumulatoru baterijām ir mazāk vietas. 115 kW elektro motoram ir trīs baterijas ar kopējo jaudu 95 kWh. Uzlādes laiks līdz 80% ilgst aptuveni 35 minūtes. Papildus uzlādei, izmantojot bremzēšanas enerģiju, iekraušanas un izkraušanas laikā, akumulatora enerģiju var papildināt. 

Elektriskais spēka pārvads ir apvienots ar 280–360 zirgspēku iekšdedzes motoru. Nobraucamais attālums elektriskajā režīmā ir 60 km. Arī griezes moments ir iespaidīgs - 2200 Nm.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.