Ziņas

Jaunajam Audi S3 būs 310 ZS

Jaunais S3 Sportback kļuvis lielāks
4,8 sekundes līdz 100 km/h
2,0 litru TFSI ar 310 ZS

Pirms vairāk nekā 20 gadiem Audi ar pirmo S3 modeli atklāja sportisko premium kompaktizmēra automobiļu tirgus segmentu. Tagad zīmols prezentē jauno paaudzi – S3 Sportback un S3 Limousine. 

Raksturīgs dizains un gaismas

S3 priekšā dominē Singleframe radiatora reste, jauna dizaina gaisa atveres un sāna spoguļu korpusi ar spīdīga alumīnija apdari. Salīdzinot ar priekšgājējiem, jaunie S3 modeļi ir kļuvuši lielāki – Sportback un Limousine ir  attiecīgi par trīs un četriem centimetriem garāki, bet abi modeļi ir par trīs centimetriem platāki.

Piecu durvju automobiļa garums tagad ir 4,34 metri, bet četru durvju modelis ir 4,5 metrus garš. Neņemot vērā pāris minimālas atšķirības, abi virsbūvju varianti ir identiski platuma (1,82m), augstuma (1,43m) un garenbāzes (2,64m) ziņā. Salonā tagad ir vairāk vietas plecu un elkoņu zonā. S3 Sportback bagāžas nodalījuma tilpums ir no 325 līdz 1145 litriem atkarībā no aizmugurējo sēdekļu novietojuma, bet Limousine bagāžas nodalījuma ietilpība ir 370 litri.

Jaudīga piedziņa

Jaunie S3 modeļi aprīkoti ar 2.0 TFSI dzinēju, kas rada 310 ZS jaudu un 400 Nm griezes momentu. Abi modeļi no 0 līdz 100 km/h paātrinās 4,8 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Autovadītājam ir iespēja izmantot Audi Drive Select sistēmu, lai padarītu jaudīgā četru cilindru turbo dzinēja skaņu vēl izteiksmīgāku. Dzinējs savienots ar septiņu pārnesumu S-tronic ātrumkārbu, kas zibenīgi pārslēdz ātrumus, brīvgaitas funkciju un quattro visu riteņu piedziņu. 

Dinamiska balstiekārta

Standarta komplektācijā ietverta četru sviru aizmugurējā ass un progresīvā stūrēšana. Papildus iespējams pasūtīt arī S sērijas sporta balstiekārtu ar amortizatoru kontroles funkciju. S3 modeļi standartā aprīkoti ar 18 collu diskiem, bet 19 collu diski pieejami papildkomplektācijā.

Sportisks interjers

10,25 collu digitālais displejs ir pieejams standarta aprīkojumā. Papildu aprīkojumā pieejams arī Audi Virtual Cockpit un tā Plus versija. Modeļiem ir jauni, īpaši izstrādāti sporta sēdekļi, kuru standarta aprīkojumā esošie pārvalki pamatā ir izgatavoti no pārstrādātām PET pudelēm, savukārt to dizainu paspilgtina izteiksmīgas šuves.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!