Ziņas

Jaunais Land Rover Defender ieradies Latvijā

Jaunās paaudzes Land Rover Defender
Pieejams divās modifikācijās
Sākumcena - 56 850 eiro

Land Rover Defender ražošanu apturēja pandēmija, taču tagad Slovākijas pilsētā Nitrā radītais auto ir gatavs doties pie pircējiem.

Tiesa, Jaguar Land Rover pagaidām ir palaiduši tikai Defender 110 ražošanas līniju, tādēļ tiem, kas pasūta īsākas bāzes Defender 90, nāksies vēl mazliet uzgaidīt. Pircēju interese ir ievērojama - Latvijā saņemti jau gandrīz 200 pieprasījumi pēc auto izmēģinājuma braucieniem. 
 

Jau kopš 1948. gada, kad tika prezentēts pirmās paaudzes Defender priekštecis, kompaktais bezceļnieks vienmēr viens no ikoniskākajiem Land Rover pārstāvjiem.

Jaunajā modelī apkopotas vecā Defender iezīmes un pārnestas tās modernā virsbūvē.

Pirmo reizi tā 71 gada vēsturē, notikusi atteikšanās no rāmja konstrukcijas, taču īpaši izturīgais alumīnija monokoks, kas tiek montēts rāmja vietā un kuram ir neatkarīga priekšējā un aizmugurējā piekare, vēl labāk nekā tā priekštecis tiek galā ar visiem bezceļu uzdevumiem. 

Lai arī Defender platforma ir radīta uz koncerna izmantojamās D7 pamata, tomēr tās arhitektūrā pat 95 % daļu ir unikālas, tādēļ platforma ieguvusi atsevišķu vārda indeksu – D7x, kur „x“ nozīmē „ekstremāls“. 

Izmēģinājumu laikā Defender pieveica vairāk kā 1,2 miljonus kilometru ekstremālos apstākļos – 50 grādu karstumā tuksnesī, 40 grādu salā Arktikā un 3 kilometru augstumā Kolorādo štata Klinšu kalnos. 

Jaunajā Defender debiju piedzīvojusi pilnpiedziņas vadības sistēma Configurable Terrain Response, pieredzējušiem vadītājiem ļaujot pašiem izveidot iestatījumu izlasi, kas vislabāk atbilst braukšanas nosacījumiem un viņu braukšanas stilam.
Iesācējiem sistēma vienkārši noteiks un piedāvās optimālu režīmu attiecīgajiem braukšanas nosacījumiem.

Pirmie Defender modeļi, kas ieradušies Latvijā, tiek piedāvāti ar divām – First Edition un Launch Edition – aprīkojuma pakotnēm. Jaunā Land Rover Defender 110 sākumcena - 56 850 EUR.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!