Ziņas

Prezentēts jaunais Range Rover Evoque

Range Rover raksturīgais minimālisms
21 collas vieglmetāla diski
Informācijas un izklaides sistēma ar 11,4 collu ekrānu no liekta stikla

Jaunais Range Rover Evoque ir oriģināls luksusklases kompaktais SUV gan pilsētai, gan ārpus tās, un tas nepārprotami reprezentē sava zīmola DNS, piedāvājot dizainu minimālisma stilā, izsmalcinātas detaļas un augstākās kvalitātes interjeru. Eksterjers veidots Range Rover raksturīgajā minimālismā ar elegantām detaļām un reljefiem elementiem, to vidū ir Pixel LED lukturi ar jaunāko priekšējo un aizmugurējo gaismu signatūru. Jaunā interjera dizainā galvenā uzmanība pievērsta tehnoloģijām, kuras priekšējā paneļa centrā kā kronis vainago elegants 11,4 collu Pivi Pro skārienekrāns ar izliekta stikla virsmu.

“Range Rover Evoque unikalitāte jau ir atstājusi neizdzēšamas pēdas auto nozarē. Taču tā izsmalcinātais dizains un pārlaicīgais mūsdienīgums atkal izraisa spēcīgas emocijas,” saka JLR galvenais radošais direktors Gerijs Makgoverns.

Jaunajam Range Rover Evoque ir pieejama S, Dynamic SE un Dynamic HSE versija, bet klāsta virsotnē atrodas Autobiography ar īpašu specifikāciju. Dynamic piesaista uzmanību ar savu pārliecību un Satin Burnished Copper akcentiem. Savukārt Autobiography ar papildu Satin Burnished Copper elementiem un 21 collas vieglmetāla diskiem Gloss Dark Grey krāsā ar kontrastējošu dimanta griezumu izsmalcinātību paceļ jaunā līmenī.

Autobiography salons aprīkots ar taustei patīkamo Vindzoras ādu un zamšādas griestu apdari, smalkiem apdares paneļiem, turklāt piedāvā arī labāku aprīkojumu. Pie luksusa aprīkojuma pieder apsildāmi un ventilējami priekšējie sēdekļi un moderna Meridian Surround Sound sistēma.

Jaunie Evoque īpašnieki savu individualitāti var izpaust, pateicoties plašai krāsu paletei, kurā iekļauti jauni toņi, tostarp Arroios Grey, Tribeca Blue un Corinthian Bronze. Pieejama arī jauna kontrastējoša toņa jumta opcija Corinthian Bronze, bet pieci jauni vieglmetāla disku varianti izsmalcinātību pastiprina vēl vairākkārt.

Eksterjera dizains

Evoque siluetu veido tipiskais slīpais jumts un masīva vidusdaļa, savukārt Range Rover DNS ir atpazīstams pēc durvīs integrētajiem rokturiem un peldošā jumta. Perfekto formu un proporcijas pastiprina izteiksmīgas sānu līnijas un īpaši apjomīgas riteņu arkas, kas kopā ar 21 collas riteņu diskiem veido spēcīgu un dinamisku iespaidu, savukārt režģa dizains rada papildu izsmalcinātības efektu.

Īpaši šaurie Pixel LED priekšējie lukturi veido izteiksmīgu skatu no priekšas, ko papildina elegants dienas gaitas lukturu griezums un jauna, plūdena animācija, kad transportlīdzeklis tiek aizslēgts vai atbloķēts. Iekļauta Dynamic HSE un Autobiography standarta aprīkojumā, šī lukturu opcija ietver trīs reizes vairāk gaismas diožu nekā Matrix LED lukturi, kā arī adaptīvās tālās gaismas. Katrā lukturī ir četri pikseļu moduļi ar 67 precīzi kontrolējamām LED gaismām. Lai tālās gaismas visu laiku uzturētu maksimāli efektīvas, tie paši pielāgojas apstākļiem un ceļam priekšā.

Evoque Dynamic ir izveidota arī unikāla priekšējā un aizmugurējā bampera apakšdaļa Graphite Atlas krāsā. Efektīgu kontrastu veido jaunie Satin Burnished Copper ielaidumi uz glancēti melnajām dzinēja pārsega atverēm, spārnu ventilācijas paneļiem un gaisa ieplūdes atverēm. Vizuālo tēmu papildina Graphite Atlas uzraksts uz motora pārsega un aizmugurējām durvīm.

Interjera dizains

Vizuāli tīrajā interjerā atjautīgi apvienotas modernās tehnoloģijas, izcils dizains un labākie materiāli. Centrālais elements ir jaunākās paaudzes Pivi Pro informācijas un izklaides sistēma ar 11,4 collu ekrānu no liekta stikla. Lai arī tam ir askētisks dizains, modernās skārienekrāna tehnoloģijas tas lieliski apvieno ar vienkāršu vadību.

 

Ērtības vairo arī lielā centrālā konsole, kurā, pateicoties pārveidotajam panelim, vietas ikdienas priekšmetiem ir vairāk nekā jebkad agrāk. Pārdomātais Pivi Pro ekrāna novietojums ir atbrīvojis vietu centrālās konsoles priekšējā zonā. Tur tagad ir papildu vieta sīklietām un bezvadu lādētājam, savukārt durvīs var ievietot 1,5 litru ūdens pudeles.

“Range Rover Evoque šikais interjers rada lielākas telpas izjūtu, bet izsmalcinātā apdare ir nevainojami apvienota ar jaunākajām tehnoloģijām. Mūsu mērķis bija saglabāt Evoque līderpozīciju dizaina jomā, un mēs esam to sasnieguši,” saka Range Rover interjera dizaina izstrādes vadītājs Pols Henstoks.

Luksuss arī bez ādas

Range Rover Evoque tiek piedāvāts ar Kvadrat vilnas auduma – greznu, taustei patīkamu ādas alternatīvu. Kvadrat tiek kombinēts ar Ultrafabric – poliuretāna tekstilu. Ideja par vilnas miksu aizgūta no apģērba industrijas. Šis materiāls ir par 58 procentiem vieglāks nekā āda un ļauj radīt mūsdienīgu izskatu, un nodrošina patīkamas taustes sajūtas.

 

Lai garantētu, ka šis inovatīvais tekstils pieskārieniem būtu patīkams visā auto kalpošanas laikā, tas tiek pakļauts stingriem iekšējiem izturības testiem Range Rover materiālu laboratorijā. 60 000 nodiluma testu cikls ir līdzvērtīgs 10 gadus ilgai lietošanai, savukārt UV tests tikai viena mēneša laikā spēj imitēt spēcīgu saules gaismas slodzi trīs gadu garumā.

Poliuretāna tekstils tiek izgatavots videi draudzīgā veidā: ražošanas procesā tiek savākti un pārstrādāti 99 procenti šķīdinātāja, bet notekūdens tiek attīrīts un izmantots atkārtoti. Šī pieeja atspoguļojas arī citviet salonā. Paklāji ir izgatavoti, izmantojot Econyl neilonu. Tajā izmantoti pārstrādāti nolietoti zvejas tīkli, kā arī sadzīves un rūpniecības atkritumi. Tas ražošanas laikā nodrošina par 90 procentiem mazāk emisijas salīdzinājumā ar materiāliem, kas tiek iegūti tikai no naftas.

Kvadrat sēdekļu apdare ir Ebony krāsā un ir pasūtāma Evoque Dynamic HSE un Autobiography versijai. Kvadrat materiālam piemīt unikālas dzesēšanas un sildīšanas īpašības, kas pastiprina luksusa izjūtu un padara to vēl patīkamāku pieskaroties. To, cik daudz uzmanības veltīts detaļām, atklāj tā saucamā micro-piping apdare bezādas sēdekļiem, savukārt perforācijas rakstam piespēlē jaunais skaļruņu sieta dizains, veidojot vienotu elegantu tēlu.

Range Rover Evoque Dynamic HSE un Autobiography modeļi tiek piedāvāti ar brīnišķīgo mīksto Vindzoras ādu, kurai ir arī jaunais Diamond Herringbone perforācijas raksts. Tradicionālāks luksuss iegūstams S un Dynamic SE versijā, kur tiek izmantota Grained Taurus āda.

Evoque salona izsmalcinātību izceļ jaunā Moonlight Chrome apdare uz stūres rata, centrālās konsoles ietvars un atsevišķas detaļas, savukārt apdares paneļu opcijas ir tumšs vai gaišs anodēts alumīnijs vai Shadow Grey Ash – atkarībā no modeļa.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!