Ziņas

Volvo XC90 kļūs elektrisks

Tirgū nonāks 2022. gadā
Gaidāma elektriskā modifikācija
Izstrādā arī autonomas braukšanas funkcijas

Trešās paaudzes XC90 būs pirmais modelis, kas izmantos uzlabotu SPA platformu. Šī arhitektūra būs pamatā arī nākamās paaudzes 60. un 90. sērijas modeļiem. SPA tehnoloģija ļaus izmantot autonomās braukšanas priekšrocības - vadītājam nebūs jātur rokas uz stūres vai jāvēro ceļš. Lai arī pašreizējie likumi autonomajiem auto nav draudzīgi, Volvo jau šobrīd ir gatavs piedāvāt nākotnē izmantojamas autonomās funkcijas.

Atšķirībā no Polestar sporta divīzijas, kuras paspārnē tiek veidoti jauni modeļi, Volvo nolēmis koncentrēties uz esošā klāsta elektrifikāciju. Papildus elektroauto versijai, septiņvietīgajam SUV būs pieejams arī plug-in un mild hybrid modifikācijās. Līdz ar jauno paaudzi, XC90 vairs nebūs pieejams ar dīzeļdzinēju.

Tāpat zināms, ka XC40 turpmāk vairs nebūs vienīgais 40. sērijas modelis. Volvo plāno pievienot klāstam vēl vienu maza izmēra premium, iespējams, izstrādājot V40 pēcteci. 

Jaunā Volvo XC90 ražošana tiks pārcelta no Gēteborgas apgabala Zviedrijā uz jauno rūpnīcu Dienvidkarolīnā, Amerikā. Tirgū tas nonāks 2022. gadā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.