Ziņas

Pirmie spiegu foto ar jauno Range Rover Sport prototipu

Trešās paaudzes Range Rover Sport prototips
Izmantos moderno MLA arhitektūru
Iespējama arī elektriskā versija

Trešās paaudzes Range Rover Sport ticis pieķerts netālu no Jaguar Land Rover attīstības  centra Vorikšīrā. Interesanti, ka britu SUV pamanīts ielās pavisam pieticīgā kamuflāžā, ņemot vērā faktu, ka līdz modeļa atklāšanai atlikuši aptuveni divi gadi.

Uzņemtās spiegu fotogrāfijas liecina, ka nākamās paaudzes Range Rover Sport piedzīvos esošā modeļa dizaina evolūciju, vienlaikus iedvesmojoties no jaunā Velar. Topošajā eksterjerā manāmas vairāk izteiktas sānu līnijas un robustākas formas. 

Transformācija no pirmās uz otro Range Rover Sport paaudzi ietvēra radikālas dizaina pārmaiņas, taču netiek prognozēts, ka šāda notikumu attīstība varētu atkārtoties.

Saglabājot piezemētas ārējās izmaiņas, topošais Porsche Cayenne konkurents izmantos jaunās un atvieglinātās MLA hibrīda platformas priekšrocības, sniedzot iespēju viena modeļa ietvaros izstrādāt daļējā hibrīda, plug-in hibrīda un pilnībā elektriskā auto modifikācijas. Kas attiecas uz iekšdedzes dzinējiem, viens no šīm saimes pārstāvjiem varētu būt BMW izstrādātais 4,4 litru V8 benzīna motors.

Pirmais auto, kas izmantos moderno MLA arhitektūru būs elektriskais Jaguar XJ. Tā pirmizrāde paredzēta martā.

Sagaidāms, ka nākamā gada laika pirmizrādi piedzīvos Range Rover flagmanis, bet vēlāk klāstam pievienosies arī Sport versija, kas debitēja 2005. gadā un kļuva par veiksmīgu modeli Ford zīmolam. Tiek spekulēts, ka, neraugoties uz pieticīgo pārdošanas apjomu (35 000 vienības), sākotnējais Sport uzrādīja visaugstākos peļņas rādītājus visā Ford koncernā. 

Savukārt otrās paaudzes Sport pārspēja ne vien savu priekšteci, bet arī Range Rover modeli, gadā pārdodot 80 000 automašīnu. Lai arī vidējā darījuma summa netiek atklāta, tiek lēsts, ka Sport modeļa nestie ienākumi bija lēšami aptuveni 7,6 miljardus eiro apmērā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!