Ziņas

Jeep pikaps ar 1000 ZS motoru Hennessey izpildījumā

Hennessey ķeras pie Jeep Gladiator pikapa
1000 ZS Hellcat 6,2 litru V8 motors
Cena - 200 tūkstoši dolāru

Jeep Gladiator ir viens no intriģējošākajiem pikapiem, kāds šobrīd ir pieejams globālajā auto tirgū, tāpēc nav pārsteigums, ka ASV bāzētais tūninga ateljē Hennessey tieši šo auto izvēlējies par bāzi savam Maximus 1000 modelim.

Kā jau liecina nosaukums, Maximus ir kaut kas maksimāls un Hennessey gadījumā tas ir pikaps ar 6,2 litru Hellcat V8 motoru, jaunu dzinēja vadības bloku, kā arī citiem uzlabojumiem, jaunu degvielas un izplūdes sistēmu ieskaitot. Galarezultātā šis motors attīsta 1000 ZS (tieši tā, tūkstoš zirgspēku) un 1264 Nm lielu griezes momentu. 


Pāris lietas, kas būtu jāzina, ir – standarta Gladiator ir 3,6 litru V6 ar 289 ZS un 352 Nm, turklāt pat šķietami (un faktiski) jaudīgais Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye nav tik iespaidīgs kā Hennessey piedāvājums, jo, lai arī tam ir 6,2 litru V8 motors, tas attīsta tikai 808 ZS un 957 Nm.

Hennessey neatklāj, cik ātrs Maximus ir, taču ateljē saimnieks Džons Henesijs dziļdomīgi to raksturojis kā “negantnieku uz četriem riteņiem”. Cena gan ir zināma – 200 tūkstoši dolāru, jeb apmēram 180 tūkstoši eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!